3u1 boje (farbe) za metal

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

23 Rezultata

Set Descending Direction
  1. Tessarol direkt 3 u 1 Helios

    Tessarol direkt 3 u 1 Helios

    Od: 1300,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  2. Tessarol antik Helios

    Tessarol antik Helios

    Od: 1050,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  3. Hammerite razredjivac

    Hammerite razredjivac

    Od: 672,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  4. 3 u 1 Hemax Antika

    3 u 1 Hemax Antika

    Od 950,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  5. Maxilux 3u1 Maxima

    Maxilux 3u1 Maxima

    Od: 805,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  6. Maxima Maxilux 3u1 - Premaz za metal

    Maxima Maxilux 3u1 - Premaz za metal

    Od: 805,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  7. Zoralux Antika emajl direkt Helios

    Zoralux Antika emajl direkt Helios

    Od 1.170,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  8. Zoraluks brzosušivi emajl Helios

    Zoraluks brzosušivi emajl Helios

    Od 922,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  9. Zoraluks osnovna brzosušiva boja Helios

    Zoraluks osnovna brzosušiva boja Helios

    Od 834,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  10. ZORALUX 3u1 emajl Helios

    ZORALUX 3u1 emajl Helios

    Od 1.092,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  11. Brzosušiva boja 3u1 Helios

    Brzosušiva boja 3u1 Helios

    Od: 1130,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
  12. Jubin metal

    Jubin metal

    Od: 850,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
po strani

3u1 boje (farbe) za metal

3-u-1 boje obuhvataju u jednom preparatu osnovnu boju, premaz protiv rđe i završni zaštitni sloj. Osnovna boja služi kao premaz koji omogućava prijanjanje boje na metalnu površinu. Premaz protiv rđe štiti metal od korozije i sprečava naknadno stvaranje rđe, posebno na konstrukcijama ili mašinama koje su izložene vlazi. Završni sloj istovremeno igra zaštitnu, ali i estetsku ulogu, tako da su farbe za metal 3u1 estetski na jednako visokom nivou kao kada se komponente 3-u-1 boja primenjuju odvojeno. Boja za metal 3 u 1 najčešće se ne tonira, već se boje prodaju u nekim od najpopularnijih nijansi za metal, često i po 20 različitih nijansi istog proizvoda, kao što je npr. Tessarol

Tri u jedan boje za metal mogu se nanositi valjkom, četkom ili prskanjem. Kada se nanose boje za metal 3-u-1, potrebno je samo skinuti veće komade rđe, a što se bolje gornji sloj rđe skine, to će premaz biti trajniji. Ako se sloj rđe temeljno ukloni, na primer trljanjem žicom, premaz može trajati i preko 10 godina. Farba za ogradu 3 u 1 je tipičan primer proizvoda čija je praktičnost veoma visoka, jer bi velike metalne ograde složenih oblika bilo veoma komplikovano farbati po tri puta. Iako menja tri komponente, farba za metal 3 u 1 ima dobru pokrivnu moć, tako da je jednom litrom proizvoda moguće pokriti i do 12 kvadratnih metara. Boja za metal 3-u-1 veoma se brzi suši, tako da je suva na dodir već posle nekoliko sati. Može se koristiti na svim metalima i legurama, ne samo onim na bazi gvožđa. Jedna od osobina 3 u 1 farbe za metal je i dobro izravnjavanje površine na koju se nanosi, tako da vrlo nepravilne, korodirane površine, mogu posle nanošenja farbe biti veoma ravne. 


Boja za metal 3-u-1 koristi se u spoljnoj sredini, najčešće na konstrukcijama i mašinama kojima je potrebna redovna zaštita svakih nekoliko godina (tipično štite 5-8 godina). Razlog zašto se ne koriste u stanu nije toksičnost, već sama činjenica da korozija u zatvorenom prostoru obično ne poprima te nivoe kao na otvorenom da iziskuje korišćenje 3 u 1 boje za metal. Ove boje mogu se čuvati obično do dve godine, a uz svaku boju deklarisano je koji se razređivač koristi sa njom. Među popularne 3-u-1 boje ubrajaju se proizvodi koji su godinama popularni u našem regionu kao što su Tessarol, Zoralux ili Durlin, dok je Hammerite primer boje zapadnoevropskih proizvođača koje su vremenom postale tražene i kod nas.       

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.