Toneri za krečenje

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

5 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Dipi super color toner Jub

  Dipi super color toner Jub

  Od 180,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Dipi koncentrat toner Jub

  Dipi koncentrat toner Jub

  Od 340,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 3. Maxima Maxi Color - Toner

  Maxima Maxi Color - Toner

  Od 160,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Toneri za boju nekada su bili jedini način da u kućnim uslovima postignemo željene nijanse, i od kada je u prodavnicama moguće besplatno mašinsko mešanje po bojama iz kataloga, ovaj vid kreiranja željene boje više nije tako popularan. Međutim, postoje mnoge situacije kada je ručno kreiranje boja često i dalje dobar izbor:


- Kada nismo sigurni kako će boja iz kataloga izgledati na našem zidu. Sa ručnim mešanjem možemo probati razne nijanse na delu belog zida, npr. iza ormara, pre nego što se odlučimo za najbolju. Ovo je upravo tehnika za koju se odlučuju mnogi vlasnici stanova, posebno oni kreativniji. 

- Kada je potrebno obojiti male površine zidova u neku boju. Ako želimo da oslikamo dugu u dečijoj sobi, bića nam potrebno najmanje sedam boja, i tada je najlakše ručno umešati svaku nijansu, posebno jer u farbarama nije moguće mešanje veoma malih količina boje.

- Kada imamo ranije kupljenu boju, tako da mešanje u farbari ne bi bilo besplatno. Ovo je čest slučaj sa majstorima koji imaju svoj materijal i koji lako znaju da "pogode" nijansu ručnim mešanjem.

- Kada želimo da u istu boju ofarbamo zidove i drvo (lajsne, okvir prozora, vrata, itd). Tada možemo koristiti iste tonere za drvo i za zid, te tako dobiti istu nijansu, budući da se većina tonera može koristiti i za drvo.


Toneri za boju mogu biti na organskoj bazi, na neorganskoj bazi ili mešoviti. Toneri na neorganskoj bazi najčešće se koriste za fasade, dok je većina tonera koji se koriste u enterijerima na kombinovanoj organsko-neorganskoj bazi. Tonere za boje najbolje je koristiti sa punim disperzijama, jer je mešanje tonera sa punom disperzijom kompletnije, a za bolje mešanje potrebno je i koristiti neki od alata za mešanje, a ne samo običan štap, kao što se često radi. 


Jedno od bitnih pravila prilikom korišćenja tonera je da se ne sme preterati sa tonerom, jer ako se doda više od 200ml tonera na 15l boje, boja će biti prezasićena i toniranje neće biti pravilno. Zato je veoma važno početi sa manjim količinama tonera i postepeno dodavati, jer je uvek moguće dodati još, ali nije moguće ukloniti toner iz boje. To je još jedan razlog zašto je dobro uvek probati boju na zidu pre nego što se doda još tonera, i zašto je bolje prvo dodavati toner u malu količinu test boje nego odmah u veće kante. Poželjno je protresti toner pre upotrebe, a kada je čuvanje u pitanju, toner ne traje dovoljno dugo da bi se čuvao između dva krečenja, jer dobro zatvoren toner traje dve godine.

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.