Osnovne boje za drvo

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Savršeno rešenje za obnovu drvenih površina - Roma osnovna boja za drvo

Osnovna boja za drvo je savršeno rešenje za obnovu drvenih površina. Ova temeljna boja za drvo služi kao osnovni premaz za zaštitu i dekoraciju drvenih površina u enterijeru i eksterijeru. Roma boje za drvo predstavljaju osnovni pokrivni premaz za zaštitu drvenih površina kao što su prozori, vrata, lamperija i ograde.

Jedna od ključnih prednosti ove osnovne farbe za drvo je njena sposobnost da popuni pore u drvetu i da eliminiše uticaj podloge dajući izuzetno glatku površinu. Takođe se lako bruši, što olakšava pripremu drvene površine za naredne premaze. Nanosi se četkom, valjkom ili špricanjem u 1-2 sloja i ovaj sistem zaštite drveta ima dobre mehaničke osobine i otpornost na atmosferske uticaje.

Postoje različite vrste osnovnih boja za drvo, pa tako u asortimanu Roma možete da pronađete akrilne ili boje za drvo na vodenoj bazi, kao i uljane boje za drvo.

Izaberite vrhunsku farbu za drvo za profesionalne rezultate

Farbanje drveta je vrlo važan proces kada se radi o održavanju i obnavljanju drveta. Bez obzira da li se radi o obnavljanju ograde ili stolice za baštu, pravilno farbanje može produžiti vek trajanja drveta i poboljšati njegov izgled. Međutim, odabir prave farbe za drvo može biti izazovan. 

Kada je reč o farbi za drvo, postoje mnoge opcije na tržištu. Međutim, jedna od najboljih farbi za drvo je akrilna farba. Ova vrsta farbe je otporna na vodu i UV zrake, što je čini idealnom za spoljašnje površine drveta koje su izložene vremenskim uslovima. Akrilne farbe za drvo su takođe dostupne u različitim nijansama i mogu se lako naneti četkom, valjkom ili sprejem.

Druga opcija je uljana farba za drvo. Ova vrsta farbe ima bolju adheziju na drvu nego akrilne farbe, što znači da se manje skida sa površine drveta tokom vremena. Uljane farbe za drvo su takođe dostupne u različitim bojama i mogu se koristiti za unutrašnje i spoljašnje površine.

Kada je reč o beloj boji za drvo, ova boja se često koristi za spoljašnje ograde, stolice za baštu i druge vrste nameštaja. Bela boja za drvo može poboljšati izgled drveta i učiniti ga modernijim i privlačnijim. Međutim, bela boja se često skida sa drveta tokom vremena, posebno kada je izložena UV zracima.

Zato je važno koristiti kvalitetnu farbu za drvo koja je otporna na sunčeve zrake, a u Roma asortimanu pronaći ćete kavlitetne boje za drvo u svim nijansama po pristupačnoj ceni.

Pored osnovnih boja za drvo u našoj ponudi možete da pronađete različite vrste premaza za drvo, lak za drvo i druge boje koje su vam neophodne za farbanje ili zaštitu drveta.