Boje i premazi za drvene površine

Boje i premazi za drvo

Drvo je kao prirodan materijal podložno starenju i raznim štetočinama. Neophodno ga je zaštiti i negovati. U tu svrhu u ponudi je veliki asortiman proizvoda : kitovi za drvo, osnovne boje za drvo, akrilni i vodeni lakovi za drvo, ulje za zaštitu, bezbojni lakovi za drvo, lazuri sa i bez laka ....

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Gustina
Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-40 od 245

Set Descending Direction
Page
po strani

Drvo se smatra jednim od najpopularnijih materijala u dizajnu enterijera. Njegova struktura i boja daju poseban izgled svakoj prostoriji. S druge strane, kao prirodan materijal, drvo je podložno degradaciji ako se ne održava, a posebno je osetljivo na vlafu. Zato su neophodni odgovarajući proizvodi da bi se zaštitilo, kao što su boje za drvo, ulja i premazi za zaštitiu, kitovi za drvo i bezbojni lakovi.

Farba za drvo

Osnovne farbe za drvo koje se najčešće koriste su akrilne i uljane boje. Mogu se koristiti na različitim površina, lako se bruse i dobija se glatka površina za završno farbanje. Boje za drvo možete koristiti za različite elemente, kao što su stolice, grede, komode, prozori i slične drvene površine. 


Važno je da ih nanosite na čistu i suvu površinu, a možete koristiti četke, valjak ili pištolje za prskanje. U nekim slučajevima potrebno je naneti dodatni sloj, kako biste postigli željeni izgled. 


Za najbolju farbu za drvo smatra se akrilna. Praksa je pokazala da je idealna za spoljašnju upotrebu. Možete ih naći u različitim nijansama i jednostavno se nanose. 


Uljane farbe za drvo sadrže bolju adheziju, a to znači da se manje ljušte tokom vremena. Tu su i farbe za drvo na vodenoj bazi.

Premazi za drvo

Premazi za drvo služe da bi se produžio vek trajanja drvene površine. Osim toga, pojedini premazi daju prirodan izgled i ističu sjaj. Akrilni premazi koriste se za dugotrajnu i veoma kvalitetnu zaštitu. Brzo se suše, razređuju se sa vodom i nemaju neprijatan miris. 


U ponudi imamo i lakove za drvo, koji služe da zaštite drvenu površinu i dekoraciju. Njih ne treba koristiti na površina koje su izložene gaženju i opterećenjima, više su za ograde, lamperije i sl. 


Osim toga, postoje lakovi koji su namenjeni za nameštaj od masivnog (punog) drveta, kao i čamce. Često se nanose u dva sloja kako bi se pružili pun efekat. Takođe, postoje i lakovi koji služe da bi se što bolje istakla tekstura drveta, uz to su otporni na sredstva za čišćenje.

Zaštita drveta

Za zaštitu drveta, važno je da koristite proizvode koji sprečavaju truljenje, plavila i pojavu insekata. Ova sredstva nemaju neprijtan mirisa, a veoma su bitna, ukoliko želite da drvo potraje. Postoje različiti proizvod, bilo da vam je potrebna zaštita drveta u unutrašnjim prostorijama ili napolju. 


Neki od naših proizvoda su odlični za najnepogodnije vremenske uslove. Imaju izuzetnu pokrivnu moć i lako se nanose. Osim toga, važno je nabavite sredstva za otklanjanje štetočina. Ovi proizvodi deluju preventivno i represivno.


Pored toga, voda je jedan od najčešćih uzroka propadanja drveta. Zato su svi naši proizvodi formulisani da spreče i odbiju prodiranje vode u drvo. Ovo je ključan aspekt zaštite drveta, bilo da su u pitanju unutrašnje ili spoljašne površine. 


Uz proizvode iz našeg asortimana, budite sigurno da više nećete imati problema sa starenjem drveta, štetočinama i skidanjem farbe. Ako niste sigurni koja boja, premaz ili zaštita vam je potrebna, pozovite nas i rado ćemo vas posavetovati koji proizvodi da kupite.

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.