Stiropor

Stiropor

Ostvarite dodatni popusti za kupovinu stiropora. Proverite koje su cene fasadnih sistema.

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Stiropor i stirodur - Idealni za izolaciju zidova, podova i plafona

Stiropor i stirodur su popularni materijali koji se često koriste u građevinskoj industriji. Stiropor je lagani materijal napravljen od ekspandiranog polistirena, dok je stirodur izrađen od ekstrudiranog polistirena. Oba materijala imaju izuzetne izolacione sposobnosti, ali se koriste u različitim situacijama.

Stiropor se najčešće koristi za toplotnu i zvučnu izolaciju zidova, podova i plafona, cevi i ventilacionih kanala, kao i za pakovanje. Zahvaljujući svojoj laganoj strukturi, stiropor je jednostavan za rukovanje i instalaciju. Postoji nekoliko debljina stiropora koje su često dostupne na tržištu, uključujući stiropor debljine 1 cm, 2 cm, 3 cm, 5 cm, 8 cm i 10 cm. Različite debljine omogućavaju prilagodljivost u odabiru materijala u skladu s potrebama izolacije.

Stirodur se koristi za izolaciju površina koje su izložene pritisku, kao što su podovi, te za izolaciju vlažnih prostorija, pošto je vodootporan. Budući da nije paropropusan i da je je reč o gorivom materijalu, ređe se koristi kao materijal za spoljnu izolaciju. 

Stirodur je čvršći i ima veću gustinu od stiropora, što ga čini otpornijim na pritisak i vlagu. Uobičajene debljine stirodura su 2 cm, 3 cm i 5 cm.

Roma Company je vodeći distributer stiropora i stirodura i nudi široku paletu proizvoda, kao i besplatnu konsultaciju sa stručnjacima pri odabiru i ugradnji materijala. Roma Company je pouzdan partner za sve vaše radove u oblasti termoizolacije.

Najpovoljnije cene stiropora i stirodura na sajtu Roma

Roma nudi najpovoljnije cene stiropora i stirodura na tržištu. U ponudi imamo stiropor i stirodur različitih debljina i vrsta, a cene su prilagođene svim kupcima. Za više informacija posetite naš sajt ili nas kontaktirajte.