Ispune, lepkovi, bandaž trake i sl.

Saznaj više + Zatvori -
Filteri
Filteri
Dezen
Pogledaj kao Grid List

7 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Papirna bandaž traka Knauf
  #KN3697_c
  CENA Od 331 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 2. Maxima Maxifil JF - Ispuna za gips-kartonske ploče
  #14995_c
  CENA Od 460 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 3. Knauf - Ispuna za gips ploče
  #KN3111_c
  CENA Od 620 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 4. Knauf Uniflot - Ispuna i glet masa
  #KN253631_c
  CENA Od 1.070 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
po strani

Bandaž trake - trake za rad sa gipsom i trake za rad sa gletom

Bandaž traka za gips najčešće se koristi na spojevima gips-kartonskih ploča, kako se posle farbanja ne bi videlo gde se nalaze spojevi. Ove trake koriste se i na spojevima sa plafonom i svim mestima gde bi se videle linije nakon farbanja kada se ne bi koristile bandaž trake. Bandaž traka za gips obično je izrađena od staklenih vlakana, mada se ponekad koriste i bandaž trake od papira. Bandaž trake za gips, kao i bandaž trake za gletovanje, danas su uglavnom samolepljive. 

Bandaž trake za gletovanje su obično od mekših materijala, mada se mogu koristiti i trake od staklenih vlakana. Ovaj tip traka koristi se na zidovima na kojima postoje pukotine, kako pukotine ne bi bile vidljive posle farbanja. Dok se preko bandaž traka za gips nanosi gips, preko bandaž traka za glet nanosi se glet masa, a u oba slučaja potrebno je da sloj bude tako tanak da je optički neprimetan nakon farbanja. Istu svrhu imaju i mrežice koje se postavljaju na oštećene sekcije zida, a razlika je samo u tome što su mrežice kvadratnog oblika, odnosno nisu u formi trake. Proizvode se i veoma široke trake, širine do 1m, koje se uglavnom koriste kada se radi na zidovima sa više pukotina, i tada se bandažiraju veće sekcije zida. 

Da li će se posle bandažiranja videti gde postoje procepi preko kojih je bandažirano zavisi od više faktora. Kod gipsarskih radova, mesta razdrvajanja verovatno će veoma dugo ili trajno ostati nevidljiva. Na primer, kod spuštenih plafona linja može biti godinama nevidljiva i potom postati pokako vidljiva zbog promena na gips ploči ili pomeranja zidova. Kod bandažiranja zidova koji se gletuju, pukotine obično neće biti vidljive nekoliko godina, ali će se verovatno ponovo pojaviti. Kod novih sistema gradnje pukotine u zidovima su relativno retke.