Fasadne boje

Boje za fasadu

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

26 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Fas acryl Bekament

  Fas acryl Bekament

  Od: 585,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Cool fasadni uljani premaz Hemmax

  Cool fasadni uljani premaz Hemmax

  Od: 570,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 3. Fasakril akrilna boja za fasade Helios

  Fasakril akrilna boja za fasade Helios

  Od: 950,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 4. Fasakril boja za fasade Helios

  Fasakril boja za fasade Helios

  Od: 760,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 5. Smart acryl ER Lac

  Smart acryl ER Lac

  Od: 561,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 6. Kivisil Tikkurila

  Kivisil Tikkurila

  Od: 7982,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 7. Fasadna boja Mark

  Fasadna boja Mark

  Od: 1948,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 8. Effecta uljana fasadna boja Helios

  Effecta uljana fasadna boja Helios

  Od: 6240,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 9. Maxima Maxifas - Fasadna boja

  Maxima Maxifas - Fasadna boja

  Od: 400,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 10. Spektra akrilna boja za fasadu Helios

  Spektra akrilna boja za fasadu Helios

  Od: 1550,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 11. Acrylcolor fasadna boja Jub

  Acrylcolor fasadna boja Jub

  Od: 583,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Izbor i kupovina boje za fasadu je finalni zadatak prilikom izgradnje objekata, i zato briga o izboru fasadne boje treba da odslikava brigu koja je uložena u gradnju ili rekonstrukciju objekta. Boje za fasadu biraju se na osnovu tipa objekta odnosno konstrukcije fasade. Mnogi tipovi fasada, kao što su fasade sa panelima ili aluminijum-staklo fasade ne zahtevaju farbanje, neki materijali zahtevaju specijalne boje, ali za većinu fasada i dalje je potrebna farba za fasadu.

Boja za fasadu najčešće se nanosi preko armirajućeg sloja, koji je postavljen na termo izolaciju (tipično stiropor). Između armirajućeg sloja i boje može se koristiti i glet, kao i impregnirajuća podloga za fasadu. U nekim slučajevima, kako bi se postigla maksimalna ujednačenost nijanse duž cele fasade, može se naneti bela boja za fasadu pre nanošenja tonirane boje. Kada je toniranje boje u pitanju, moguće je ručno toniranje, koje je adekvatno za manje kuće, ali za zgrade se koristi toniranje tako što se koristi katalog boja za fasadu. 

Akrilne, uljane, silikonske i silikatne boje za fasadu

Najčešće korišćene boje za fasadu u svakodnevnoj upotrebi su akrilne boje. One su za nijansu manje paropropusne i manje otporne na ekstremne vremenske uslove od drugih boja, ali su povoljnije i adekvatne za veliku većinu projekata. Razređuju se vodom do 15%, perive su, ali ne tako lako perive kao silikonske i silikatne boje. Uljane boje su otpornije od akrilnih, ali se teže toniraju, nešto su teže za upotebu i nisu perive. Jedna od prednosti uljanih boja je to što mogu da se koriste na širem spektru podloga. Silikonske i silikante boje imaju najbolje performanse, ali su skupe, posebno silikatne boje, koje su potpuno prirodne. One se zato uglavnom koriste za manje projekte, kao što su porodične kuće. 

Katalog boja za fasadu

Zavisno od boje koje se koriste, na primer Bekament boje za fasadu ili Maxima boje za fasadu, vlasnici kuća i izvođači radova mogu birati između više stotina nijansi fasadnih boja. Svaka nijansa poseduje svoju šifru, tako da je lako nastaviti ranije započete radove ili popraviti oštećenu fasadu. Katalozi se mogu videti na sajtovima proizvođača, kao što je ovaj katalog za Maxima boje za fasadu. Što je nijansa tamnija to će apsorbovati više svetlosti i toplote, što je loše za trajnost fasade i za hlađenje zgrade, tako da se ne preporučuju tamne boje na više od 10-20% površine fasade. Boje fasada za kuću i za druge manje projekte mogu se formirati i ručnim toniranjem, pri čemu je najvažnije da se tonira dovoljna količina unapred. Razlika između boje fasada za zgrade i boje fasada za kuću je u tome što se za kuće često koriste i jarke boje, tamnije boje, mozaik boje ili bilo koja boja koja se vlasniku dopada, dok su boje fasada za zgrade uglavnom tradicionalne. U Roma prodavnicama obavlja se toniranje boja za fasade po šiframa iz kataloga.

Fasadna boja 25kg: cena i potrošnja 

Cena fasadne boje od 25kg (15 litara), je 5-6 hiljada dinara. To se odnosi na najpopularnije brendove kao što su Maxima, Jub i Helios, dok su proizvodi drugih brendova ili premium proizvodi ovih brendova nešto skuplji (7-8 hiljada dinara). Ova cena se odnosi na akrilne boje, dok su uljane boje, silikonske boje i silikatne boje skuplje. Kada je u pitanju potrošnja fasadne boje, ona je najčešće oko četiri kvadratna metra po litru u dva sloja, tako da jedna kanta od 25kg može da se pokrije 100m2 fasade.  

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.