Hidroizolacioni premazi

Saznaj više + Zatvori -
Filteri
Filteri
Dezen
Pogledaj kao Grid List

6 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Maxima Hidromax Liquid Foil - Hidroizolaciona membrana
  #142049_c
  CENA Od 3.180 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 2. Ceresit CL 51 - Hidroizolacioni prema
  #1557_c
  CENA Od 3.410 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
po strani

Hidroizolacioni premazi su tip hidroizolacije koji ne uključuje postavljanje čvrste membrane (PVC, guma, itd), iako se mnogi premazi, kao što je Ceresit CL 51, mogu koristiti i u kombinaciji sa membranom. Hirdoizolacioni premazi, odnosno tečne membrane, dele se na one koji se koriste sa spoljne i one koji se koriste sa unutrašnje strane zida, mada ni ta podela nije striktna, budući da se neki premazi koristi i kao unutrašlji i kao spoljni. Takođe, sistemi za hidroizolaciju koji se koriste za temelje i krovove često su nešto drugačiji od onih za zidove, mada postoje sistemi koji se koriste u svim uslovima.

Kada govorimo o hidroizolaciji zidova, cilje je zaštita od kapilarne vlage, atmosferske vlage, kondenzacione vlage, vlage nastale usled kvarova i, ređe, zaštiti od vlage od podzemnih voda, poplava, itd. Neke vrste tečne hidroizolacije su namenje primarno za zaštitu vode pod pozitivnim hidrostatičkim pritiskom (prodor vlage spolja, kada je stub vode na većoj visni sa spoljne strane), dok su druge namenjene za zaštitu od prodora vode iz prostorije u druge prostorije, što je negativan pritisak, odnosno situacija kada je stub vode viši sa unutrašnje strane.

Premazi bazirani na cementu

Cementni premazi koriste se sa spoljne ili sa unutrašnje strane zidova. Kada se nanose spolja, najčešće se nanose preko mrežice, u debljem sloju, kako bi se sprečilo inicijalno prodiranje vode u zidove. Kada se nanose sa unutrašnje strane, obično se koriste u ostavama, koristi se tanji sloj i zatim se zid malteriše, gletuje ili boji, zavisno od situacije.

Tečne membrane

Jedan od najjednostavnijih tipova hidroizolacije za upotrebu je tečna hidroizolacijaja. Kada je moguće, nanosi se spolja, jer tada ne utiče na izbor unutrašnjih boja i bolje čuva zid od vlage, jer nema inicijalnog prodiranja. Sa druge strane, spoljna izolacija slabije čuva od kapilarne vlage. Poliuretanski premazi su najpopularniji tip tečne hidroizolacije. Izuzetno su laki za rad i prilagođavaju se svim geomterijama zidova. Pored PU tečne membrane, dobra opcija su i akrilne membrane, koje se još lakše i brže postavljaju, ali nisu u jednakoj meri otporne na hemikalije i na dugotrajan kontakt sa vodom.

Bitumen

Bitumen je vrlo efikasan u hidroizolaciji, a može se koristiti kao premaz, na zidovima, ili u vidu ploča, na ravnim krovovima. Kada se nanosi u tečnoj formi, na zidove, može se naneti u više slojeva. Budući da je zid zaštićen bitumenom crn, obično se koristi ispod nivoa zemlje.

Hidroizolacioni premazi cena

Cena hidroizolacionih premaza može varirati u zavisnosti od tipa materijala, podloge i kvadrature. Naši hidroizolacioni premazi osiguraće dugotrajnu zaštitu svih vaših površina, te je učiniti otpornom na vodu i vlagu, kao i mehanička oštećenja. Hidroizolacioni premazi kod nas su visokog kvaliteta, te su dostupni po pristupačnim cenama.