Glet mase

Glet masa je materijal koji se koristi u gradnji i popravkama zidova i plafona. Ona se sastoji od cementa, vode i agregata i omogućava stvaranje ravnih površina bez pukotina i neravnina. Glet masa se često koristi zajedno sa glet šablonskim radovima za stvaranje ukrasnih uzoraka i tekstura na zidovima.

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Gletujte zidove kao profesionalac - Roma nudi različite vrste glet masa za vaše zidove

Glet masa je idealna za prikrivanje manjih nepravilnosti na zidovima,  poput pukotina, rupa ili neravnina, te predstavljaju važan korak u procesu renoviranja ili uređenja enterijera.

U pitanju je materijal koji se koristi u gradnji i popravkama zidova i plafona. Sastoji se od cementa, vode i agregata i omogućava stvaranje ravnih površina bez pukotina i neravnina. Masa za gletovanje se često koristi zajedno sa glet šablonskim radovima za stvaranje ukrasnih uzoraka i tekstura na zidovima.

U našoj ponudi možete da pronađete univerzalne, fine ili grube, kao i vodootporne koje se preporučuju za korišćenje u kupatilima ili kuhinjama. Svaka vrsta ima svoje specifičnosti i prednosti, a na stranici možete pronaći detaljan opis svake od njih kako biste mogli da odaberete onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako pravilno pripremiti zidove za nanošenje glet mase?

Priprema zidova za nanošenje mase za gletovanje je ključni korak u postizanju profesionalnog izgleda unutrašnjih zidova. Prvo, površina zida mora biti čista i suva. Savetuje se uklanjanje prašine, prljavštine i ostataka boje sa zidova pre nanošenja, a zatim se preporučuje popunjavanje rupa, pukotina i drugih oštećenja na zidu sa malterom za gletovanje ili kitom.

Kada je zid pripremljen, masa se nanosi u tankom sloju ravnomerno preko površine zida. Nanosi se lopaticom i ravna se od vrha do dna u jednom pravcu. Nakon nanošenja potrebno je pričekati da se osuši pre brušenja. Uz pravilnu upotrebu i primenu glet mase, mogu se postići izuzetni rezultati u poboljšanju izgleda unutrašnjih zidova.

A na našem sajtu možete pronaći različite vrste masa za gletovanje, uključujući univerzalne, fine, extra fine… Ukoliko planirate veće renoviranje ili uređenje takođe možete da pogledate iz našeg asortimana boje za zidove, kao i prateće alate i pribor koji su neophodni za ovu vrstu posla.

Gotove glet mase kao savršeno rešenje za popravku oštećenja na zidovima

Gotove glet mase su obično spremne za upotrebu i ne zahtevaju dodatnu pripremu pre nanošenja na zidove. Koriste za manje popravke i korekcije na zidovima kao što su sitni udarci, neravnine ili pukotine. Ove gotove mase su obično brzo sušeće i otporne na pucanje i ljuštenje, što ih čini idealnim za manje popravke koje zahtevaju brzu popravku.

U našoj ponudi možete da pronađete kvalitetne i brzosušeće gotove mase poznatih proizvođača.

Kvalitetan izbor glet mase po povoljnoj ceni samo u Romi

Za postizanje savršenog izgleda zidova, važno je odabrati odgovarajuću masu za gletovanje i pravilno je naneti na zidove. Prilikom odabira glet mase, treba obratiti pažnju na cenu, kao i na potrošnju po kvadratnom metru. Potrošnja glet mase po m2 zavisi od njene vrste, strukture i stanja zida. U proseku, za jedan kvadratni metar zida potrebno je od 0,5 do 1,5 kilograma. 

Cena glet mase varira u zavisnosti od proizvođača i količine, ali u našem asortimanu možete pronaći širok izbor glet mase po povoljnim cenama.