3u1 boje (farbe) za metal

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

20 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Maxilux 3u1 Maxima

  Maxilux 3u1 Maxima

  Od: 805,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Zoralux Antika emajl direkt Helios

  Zoralux Antika emajl direkt Helios

  Od 1.120,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 3. Zoraluks brzosušivi emajl Helios

  Zoraluks brzosušivi emajl Helios

  Od 880,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 4. Zoraluks osnovna brzosušiva boja Helios

  Zoraluks osnovna brzosušiva boja Helios

  Od 800,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 5. 3 u 1 Hemax Antika

  3 u 1 Hemax Antika

  Od 950,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 6. Hammerite razredjivac

  Hammerite razredjivac

  Od: 600,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 7. ZORALUX 3u1 emajl Helios

  ZORALUX 3u1 emajl Helios

  Od 1.050,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 8. Tessarol direkt 3 u 1 Helios

  Tessarol direkt 3 u 1 Helios

  Od: 1300,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 9. Tessarol antik Helios

  Tessarol antik Helios

  Od: 1050,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 10. Brzosušiva boja 3u1 Helios

  Brzosušiva boja 3u1 Helios

  Od: 1130,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 11. Jubin metal

  Jubin metal

  Od: 1410,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

3u1 boje (farbe) za metal

3-u-1 boje obuhvataju u jednom preparatu osnovnu boju, premaz protiv rđe i završni zaštitni sloj. Osnovna boja služi kao premaz koji omogućava prijanjanje boje na metalnu površinu. Premaz protiv rđe štiti metal od korozije i sprečava naknadno stvaranje rđe, posebno na konstrukcijama ili mašinama koje su izložene vlazi. Završni sloj istovremeno igra zaštitnu, ali i estetsku ulogu, tako da su farbe za metal 3u1 estetski na jednako visokom nivou kao kada se komponente 3-u-1 boja primenjuju odvojeno. Boja za metal 3 u 1 najčešće se ne tonira, već se boje prodaju u nekim od najpopularnijih nijansi za metal, često i po 20 različitih nijansi istog proizvoda, kao što je npr. Tessarol

Tri u jedan boje za metal mogu se nanositi valjkom, četkom ili prskanjem. Kada se nanose boje za metal 3-u-1, potrebno je samo skinuti veće komade rđe, a što se bolje gornji sloj rđe skine, to će premaz biti trajniji. Ako se sloj rđe temeljno ukloni, na primer trljanjem žicom, premaz može trajati i preko 10 godina. Farba za ogradu 3 u 1 je tipičan primer proizvoda čija je praktičnost veoma visoka, jer bi velike metalne ograde složenih oblika bilo veoma komplikovano farbati po tri puta. Iako menja tri komponente, farba za metal 3 u 1 ima dobru pokrivnu moć, tako da je jednom litrom proizvoda moguće pokriti i do 12 kvadratnih metara. Boja za metal 3-u-1 veoma se brzi suši, tako da je suva na dodir već posle nekoliko sati. Može se koristiti na svim metalima i legurama, ne samo onim na bazi gvožđa. Jedna od osobina 3 u 1 farbe za metal je i dobro izravnjavanje površine na koju se nanosi, tako da vrlo nepravilne, korodirane površine, mogu posle nanošenja farbe biti veoma ravne. 


Boja za metal 3-u-1 koristi se u spoljnoj sredini, najčešće na konstrukcijama i mašinama kojima je potrebna redovna zaštita svakih nekoliko godina (tipično štite 5-8 godina). Razlog zašto se ne koriste u stanu nije toksičnost, već sama činjenica da korozija u zatvorenom prostoru obično ne poprima te nivoe kao na otvorenom da iziskuje korišćenje 3 u 1 boje za metal. Ove boje mogu se čuvati obično do dve godine, a uz svaku boju deklarisano je koji se razređivač koristi sa njom. Među popularne 3-u-1 boje ubrajaju se proizvodi koji su godinama popularni u našem regionu kao što su Tessarol, Zoralux ili Durlin, dok je Hammerite primer boje zapadnoevropskih proizvođača koje su vremenom postale tražene i kod nas.       

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.