Mašinski malter

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

7 Rezultata

Set Descending Direction
  1. Mašinski malter Bekament

    Mašinski malter Bekament

    Od: 540,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
po strani

Mašinski malter - jedan od najšire korišćenih materijala u građevinarstvu

Po funkciji se ne razlikuje bitno od maltera koji se ručno meša, a njegova najveća prednost je to što se nanosi brže. Kao i ručno mešani malter, mašinski malter koristi se za spajanje prelaza između materijala, za popunjavanje rupa i neravnina, kao dodatni izlolacioni sloj, te za zaštitu zidova od vlage. Malter ima i važnu estetsku funkciju, jer je za mnoge završne radove potrebno savršeno glatka, omalterisana površina. Ponekad se i za malter koji je mašinski mešan, bez sistema za dodavanje vode i nanošenje na zid koristi izraz mašinski malter, međutim kada se spominje malter za mašinsko malterisanje, najčešće se misli na celokupan proces, što uključuje posebne mašinske maltere i mašine za malterisanje, koje mešaju i nanose matler. Ove mašine nisu posebno povoljne, budući da koštaju od 1000€, ali znatno ubrzavaju proces malterisanja.

Mašinski malter pruža za klasu bolje performanse od ručno mešanog maltera, pre svega jer je sadržaj vode uvek isti, ali i jer se ravnomernije suši, budući da su slojevi naneseni za kraće vreme. Standardni mašinski malter, čije su ključne komponente pesak i cement, uglavnom se koristi za unutrašnje površine, dok se uz dodatak aditiva može koristiti i za spoljašnje površine. Mašinski malter dobro prijanja na gotovo sve površine, uključujući cigle, blokove, beton i kamen. Prilikom malterisanja nekih veoma glatkih površina, preporučuje se da se provobitno nanese prmaz koji će omogućiti da se malter bolje veže. Priprema je važna i za neravne površine, jer malter predviđen za dobro pripremljene, ravne zidove, nije pogodan za relativno nepravilne zidove. U tim slučajevima se nanosi tip maltera za neravne porvišine, ili prvo mašinski malter za neravne površine, pa nakon njega malter za relativno ravne površine. 

Maxima mašinski maler

U ponudi kompanije Roma dominiraju mašinski malteri brendova Maxima i Bekament. Cena Maxima i Bekament maltera je relativno slična, a Maxima mašinski malter nudi se u tri varijante: C, G i S. Maximal C je klasični cementni malter, pogodan za spoljne površine i za prostore koji su vlažni, poput podruma. Maximal S je cementno-krečni malter, dok je Maximal G gipsano-krečni malter. Mašinski malteri koji sadrže gips koriste se za unutrašnje radove, uz mogućnost dobijanja savršeno glatkih površina, dok se cementno-krečni malteri mogu koristiti na spoljnim ili unutrašnjim površinama.

Bekament mašinski malter

U ponudi brenda Bekament nema striktne podele na mašinske maltere i maltere za ručno malterisanje, odnosno svi malteri mogu se mešati i nanositi ručno ili mašinom. Reč je o vrlo popularnim malterima, jer je cena Bekament maltera komparativno vrlo povoljna. BK-Mal 220 je cementno-krečni malter za unutrašnju upotrebu pogodan i za vlažne prostorije i za prostorije u kojima će se postavljati keramika. BK-Mal 320 je gipsano-krečni malter za unutrašnju upotrebu u suvim prostoijama sa kojim je moguće dobiti estetski najbolji rezultat. Bekament mašinski malter BK-Mal 420 je pojačani cementno-krečni mašinski malter koji se može koristiti i na spoljašnim površinama, kao i na unutrašnjim vlažnim površinama. Ovaj tip maltera ima dobru nosivost, odnosno može da ponese teže zidne elemente, poput pločica. 

Mašinski malter - cena

Cena mašinskog maltera je veoma povoljna, najčešće 500-800RSD za 30kg džak, pri čemu je tipična potrošnja desetak kilograma po metru kvadratnom za svaki centimetar debljine. Budući da se mašinski malter najčešće nanosi u debljini od 1 do 2.5cm, možemo reći da je potrošnja okvirno 15 kilograma po kvadratnom metru, odnosno da je jednim džakom moguće pokriti dva kvadratna metra. Time dolazimo do cene materijala od oko 3 evra po kvadratnom metru, što odgovara i ceni koja se navodi u većini oglasa.  

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.