Unutrašnje ukrasne lajsne

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

10 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Gravirnana lajsna

  Gravirnana lajsna

  Od: 240,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Skrivač led rasvete

  Skrivač led rasvete

  Od: 984,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 3. Zidna obloga

  Zidna obloga

  Od: 722,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 4. Zidna lajsna profesional

  Zidna lajsna profesional

  Od: 642,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 5. Podna lajsna profesional

  Podna lajsna profesional

  Od: 827,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 6. Dekorativni ugao

  Dekorativni ugao

  Od: 1019,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 7. Zidna lajsna

  Zidna lajsna

  Od: 130,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 8. Ukrasna lajsna

  Ukrasna lajsna

  Od: 100,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 9. Ivična lajsna

  Ivična lajsna

  Od: 285,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Dekorativne lajsne koriste se kako bi se enterijerima dao klasičan izgled, po ugledu na palate ili salonske stanove. Osim u domovima, često se koriste u poslovnim prostorima u klasičnom stilu, kao što su ekskluzivni butici, zatim u hotelima i svim drugim objektima koji teže da dobiju izgled tipičan za 19. i početak 20. veka. Unutrašnje dekorativne lajsne mogu biti od gipsa, plastike ili stiropora, ali najpraktičnije su one od stiropora, jer su daleko povoljnije od gipsanih, a kada se pravilno postave, mogu izgledati baš kao da su gipsane. 


Osim dekorativnih lajsni koje se postavljau na zidove i na spojeve zidova i plafona, lajsne od stiropora mogu se koristiti i nisko na zidu, na spoju sa podom, sa ili bez unutrašnjeg kanala za kablove. Međutim, takve lajsne nisu najbojle rešenje u prostorijama u kojima je moguće da će brzo biti oštećene, ako je veliki protok ljudi ili ako se često pomera nameštaj. Sa druge strane, lajsne koje se postavljaju tako da sa dve strane pokriju LED trake su veoma praktične, jer one se obično postavljaju na većoj visini i stoga nema opasnosti od udaraca.


Same lajsne mogu biti različitih debljlina i jednostavnijeg ili složenijeg obilika. Najčešće su dužine 2m, pri čemu je lajsne od stiropora moguće veoma lako seći, prekrajati i lepiti, tako da se ne vide prelazi. Za svaki brend lajsni obično se preporučuje određena vrsta lepka, a neke lajsne se prodaju i zajedno sa lepkom. U prodaji su i lajsne koje koriste dve vrste lepka, jedan za lepljenje lajsne na zid i drugi za spajanje lajsni, mada većina lajsni koristi samo jedan lepak.


Prilikom postavljanja lajsni od stiropora na zidove najvažnije je pravilno merenje, budući da lajsne moraju biti savršeno paralelne, pod pravim uglom u odnosu na pod i na jednakim razmacima (doduše u nekim slučajevima razmaci se mogu i razlikovati). Iako je sam proces lepljenja jednostavan, planiranje tačnih pozicija i lepljenje na tačne pozicije nije nimalo jednostavno i zahteva određeno iskustvo. Zato, ako prvi put postavljate dekorativne lajsne, preporuka je da prvo vežbate na zidu koji nije još okrečen. Ako radite odmah na tek okrečenom zidu, i napravite grešku, lako ćete skinuti lajsnu, međutim moraćete da ostružete ostatke lepka i farbe, a zatim ponovo gletujete i farbate. 


Dekorativne lajsne od stiropora farbaju se zajedno sa zidom, jer je veoma važno ne samo da boja bude ista, već da zid i lajsna vremenom zajedno blede i skupljaju čestice prašine, jer veoma loše deluje ako je lajsna svetlija od zida ili ako je zid svetliji od lajsne. Lajsne se često komponuju u veće figure, od kojih je najjednostavniji kvadrat ili pravougaonik, a moguće su i komplikovanije figure, u kojima se koriste lajsne nepravilnoih oblika, odnosno lajsne u formi šara i krivih linija. Ukrane lajsne od stiropora traju veoma dugo, ali je praksa da se menjaju kada se ponovo kreči prostorija, kao bi renovirana prostorija imala savršen izgled, posebno jer iskusnim majstorima postavljanje lajsni oduzima vrlo malo vremena.

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.