Šest predloga kako da okrečite predsoblje

Šest predloga kako da okrečite predsoblje

Prednosti predsoblja okrečenog u belo

 

Ne bi bilo ni lepo ni pošteno kada ovo nabrajanje ne bismo započeli pričom o beloj boji, među mnogima omiljenoj boji, ne samo za krečenje zidova predsoblja, nego i za ostatak kuće. Bez sumnje, to je jedna od najpogodnijih boja za ovu prostoriju, jer ona vizuelno proširuje prostor i poboljšava sjaj. Pored toga, važno je imati u vidu da je bela svestrana boja koja se lako kombinuje sa bilo kojim dekorativnim stilom i nameštajem, kao i sa dekorativnim predmetima bilo koje nijanse.

Predsoblje okrečeno u bež boju

Jedan od glavnih nedostataka bele boje je to što može delovati hladno. Dakle, ako želite da vaše predsoblje prenese toplinu, možete se odlučiti za bež boju, što će vam takođe pomoći da ovaj prostor učinite mnogo ugodnijim mestom. Osim toga, bež boja takođe omogućava prostorijama da izgledaju veće nego što su ustvari i pomaže u postizanju efekta svetlijeg prostora. Savršeno se kombinuje sa drvenim nameštajem i idealna je za predsoblja.

Siva boja za predsoblje

Naravno, takođe moramo da pomenemo i sivou boju koja je imala veliku prednost u 2016. godini i nastaviće da ima u toku ove i sledeće godine. Svestrana i bezvremenska, idealna je da ovoj prostoriji u kući doda notu elegancije. Naravno, poželjno je odabrati svetlije nijanse sive, naročito ako je predsoblje malo i ako ne dobija puno prirodnog svetla. I da dodamo, mada to već znamo, ova boja se savršeno slaže  sa belim i crnim nameštajem, kao i sa drvetom, tako da je vrlo zahvalna za kombinovanje.

Predsoblje u pastelnim tonovima

Kao što smo videli, neutralni tonovi su najbolja preporuka za krečenje zidova predsoblja. Naravno, ako vam ove boje izgledaju previše dosadno, možete odabrati i pastelne nijanse, što će vam omogućiti da u ovu prostoriju svog doma unesete malo romantičnih tonova.
Pored toga, važno je imati na umu da su ove boje u ovom trenutku veoma moderne. Možete odabrati roze, plavu, žutu, zelenu ... Naravno, trebalo bi da znate da su ove boje manje svestrane i manje vanvremenske od prethodno navedenih: bele, bež i sive.

 

Predsoblje u boji susednih prostorija

Naravno, takođe možete odabrati da zidove predsoblja okrečite istom bojom kao i zidove susednih soba. Ovo čak i jeste i najprirodnije i najlogičnije rešenje za prostorije koje su u potpunosti povezane sa predsobljem, odnosno za one koje nemaju vrata ili zidove, jer ćete na taj način postići veoma povoljan prostorni kontinuitet.

Akcentovani zid u predsoblju

Na kraju, želimo da vam predložimo da ukrasite svoje predsovlje jednim posebno okrečenim zidom. U te svrhe možete izabrati neku upečatljivu boju ili neku tapetu  Naravno, ako se odlučite za ovu alternativu, pokušajte da okrčite ostale zidove neutralnim tonovima.

Izvor: https://www.decorablog.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.