Plafonske obloge

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Plafonske obloge- pravi način da dekorišete svoj plafon

Plafonske obloge od stiropora su funkcionalni naslednik gisparskih radova na tavanicama u salonskim stanovima i ustanovama kulture, pri čemu omogućavaju daleko složenije oblike i teksture od onih koje je moguće postići gipsom. Gispane obloge i dekoracija se, naravno, i dalje koriste, ali je cena obloga od stiropora tako povoljna, da se većina dekoratera i vlasnika stanove danas odlučuje za plafonske obloge od stiropora. Sve plafonske obloge mogu se farbati, najčešće bojama na bazi vode, tako da po izgledu mogu biti potpuno identične gipsu. Plafonske obloge lepe se za plafon korišćenjem lepka za stiropor, pri čemu je važno da plafon bude potpuno ravan. Kako ne bi dolazilo do razlike u nijansama preporučuje se da se stiropor za plafon postavalja istovremeno sa renoviranjem kompletne prostorije, posebno ako se ukrasni elementi od gipsa ili stiropora postavljaju i na zidove. 

Transformišite svoj prostor uz ukrasni stiropor za plafon

Ukrasni stiropor za plafon često se postavlja upravo na zidove, obično na istaknuta mesta, kao što se i na plafonima često ne postavlja na celokupnu površinu plafona, već na spušteni deo plafona, na centralni deo plafona ili se plafosnke obloge planiraju tako da čine jedinstvenu celinu sa rasvetom. Kada je u pitanju održavanje, 3D ukrasni stiropor za plafon može vremenom da akumulira prašinu, ali se prašina uklanja običnom četkom, dok se posle nekoliko godina može naneti i novi sloj bele boje, ako je potrbno sačuvati belinu. Kada je ukrasni stiropor za plafon u tamnijim bojama, održavanje je još lakše, jer se tragovi od prašine ne vide. 

Plafonski stiropor predstavlja i dobru dodatnu izolaciju, a pored pobošljanja toplotne izolacije, stiropor igra posebno veliku ulogu u unapređenju zvučne izolacije. Prostorije sa ugrađenim plafonskim stiroporom postaju daleko akustičnije, što je jedan od razloga zašto se plafonski stiropor često koristi u ugostiteljskim objektima. 

Zavisno od složenosti vašeg projekta, dekorativni stiropor za plafon može ugraditi moler ili se posao prepušta majstorima koji su se specijalizovali za ovaj tip dekoracije. U većini slučajeva nije potrebna nikakva posebna veština, posebno kada se oblaže ceo plafon, tako da vlasnici stanova mogu ugraditi obloge i sami. Budući da je cena ukrasnog stiropora za plafon izuzetno povoljna, čak i ako neka ploča mora da se skine i postavi druga, gubitak u vremenu i novcu je minimalan. Za razliku od keramike ili tapeta, plafonske obloge se veoma lako skidaju, a ako su pažljivo postavljene, sa lepkom samo na kritičnim tačkama, čak je i boju na zidu ili plafonu moguće lako popraviti posle skidanja obloga, odnosno često nije potrebno novo farbanje. 

Ukrasni stiropor za plafon - cena

Cena ukrasnog stiropora za plafon u našoj ponudi odražava najbolji odnos kvaliteta i cene na tržištu. Pružamo širok spektar stilova i dizajna ukrasnog stiropora koji se lako prilagođavaju različitim arhitektonskim stilovima i individualnim preferencijama, sve po veoma pristupačnim cenama.

Naša ponuda ukrasnog stiropora za plafon je idealna za one koji traže ekonomično, ali efektno rešenje za unapređenje estetike i funkcionalnosti svojih prostora. Uz jednostavnost instalacije i minimalne troškove održavanja, ova dekorativna rešenja pružaju izuzetnu vrednost, pogodna su za različite tipove prostora, od stambenih do ugostiteljskih objekata. Uz mogućnost da ih klijenti samostalno postavljaju ili uz pomoć profesionalaca, ukrasni stiropor za plafon cena predstavlja idealan izbor za svakog ko želi da unapredi izgled svog doma ili poslovnog prostora.