Plafonske obloge

Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

2 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Plafonska obloga

  Plafonska obloga

  Od: 300,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Plafonska rozeta

  Plafonska rozeta

  Od: 960,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Plafonske obloge- pravi način da dekorišete svoj plafon

Plafonske obloge od stiropora su funkcionalni naslednik gisparskih radova na tavanicama u salonskim stanovima i ustanovama kulture, pri čemu omogućavaju daleko složenije oblike i teksture od onih koje je moguće postići gipsom. Gispane obloge i dekoracija se, naravno, i dalje koriste, ali je cena obloga od stiropora tako povoljna, da se većina dekoratera i vlasnika stanove danas odlučuje za plafonske obloge od stiropora. Sve plafonske obloge mogu se farbati, najčešće bojama na bazi vode, tako da po izgledu mogu biti potpuno identične gipsu. Plafonske obloge lepe se za plafon korišćenjem lepka za stiropor, pri čemu je važno da plafon bude potpuno ravan. Kako ne bi dolazilo do razlike u nijansama preporučuje se da se stiropor za plafon postavalja istovremeno sa renoviranjem kompletne prostorije, posebno ako se ukrasni elementi od gipsa ili stiropora postavljaju i na zidove. 

Transformišite svoj prostor uz ukrasni stiropor za plafon

Ukrasni stiropor za plafon često se postavlja upravo na zidove, obično na istaknuta mesta, kao što se i na plafonima često ne postavlja na celokupnu površinu plafona, već na spušteni deo plafona, na centralni deo plafona ili se plafosnke obloge planiraju tako da čine jedinstvenu celinu sa rasvetom. Kada je u pitanju održavanje, 3D ukrasni stiropor za plafon može vremenom da akumulira prašinu, ali se prašina uklanja običnom četkom, dok se posle nekoliko godina može naneti i novi sloj bele boje, ako je potrbno sačuvati belinu. Kada je ukrasni stiropor za plafon u tamnijim bojama, održavanje je još lakše, jer se tragovi od prašine ne vide. 

Plafonski stiropor predstavlja i dobru dodatnu izolaciju, a pored pobošljanja toplotne izolacije, stiropor igra posebno veliku ulogu u unapređenju zvučne izolacije. Prostorije sa ugrađenim plafonskim stiroporom postaju daleko akustičnije, što je jedan od razloga zašto se plafonski stiropor često koristi u ugostiteljskim objektima. 

Zavisno od složenosti vašeg projekta, dekorativni stiropor za plafon može ugraditi moler ili se posao prepušta majstorima koji su se specijalizovali za ovaj tip dekoracije. U većini slučajeva nije potrebna nikakva posebna veština, posebno kada se oblaže ceo plafon, tako da vlasnici stanova mogu ugraditi obloge i sami. Budući da je cena ukrasnog stiropora za plafon izuzetno povoljna, čak i ako neka ploča mora da se skine i postavi druga, gubitak u vremenu i novcu je minimalan. Za razliku od keramike ili tapeta, plafonske obloge se veoma lako skidaju, a ako su pažljivo postavljene, sa lepkom samo na kritičnim tačkama, čak je i boju na zidu ili plafonu moguće lako popraviti posle skidanja obloga, odnosno često nije potrebno novo farbanje. 

© ROMA Company 2023. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.