9 boja za zidove koje su trend ove godine

9 boja za zidove koje su trend ove godine

Da li vam se desi da vam vremenom dekoracija i dizajn enterijera postanu dosadni? Ili da jednostavno poželite da eksperimentišete sa novim formulama koje su više u skladu sa modnim trendovima koje obeležavaju trenutak?

Ako je to slučaj, godina 2018. donosi mnogo mogućnosti što se tiče boja, a mi ćemo vam predsaviti 9, među kojima ćete, sigurni smo, pronaći onu koja će zadovoljiti vaše dekorativne želje i planove.

1. Bordo

Ljubitelje dobrog vina će sigurno obradovati činjenica da je bordo jedna od boja koje su deo predložene zidne dekoracije za ovu sezonu. Ovakav izbor, bilo da birate bordo kojoj su dominantniji ljubičasto- crveni tonovi, ili crvenkasti, uvek je manje-više taman, pa je boja savršena za prostorije koje su svetle i prostrane. Pošto je bordo topla boja, idealna je za dnevne ili spavaće sobe i savršeno se kombinuje sa modernim elementima kao što su beton ili kamen, ali i sa u našim domovima tradicionalno prisutnim drvetom i nameštajem u zemljanim ili neutralnim tonovima.

2. Siva

Naravno da vas ne iznenađuje što je siva i ove godine u trendu! Tako neutralna i elegantna, „zavisna” od ostatka enterijera, ova boja može samo da upotpuni dizajn i da mu da novu dimenziju. A to kakav će doprinos siva dati prostoru zavisi od njenog intenziteta i od jasnoće. U svakom slučaju, siva će vam biti nepogrešiv saveznik da u prostoriji stvorite elegantnu i sofisticiranu atmosferu.

3. Citrusna zelena – boja limete

Ako je osećaj svežine ono što želite u svom prostoru, što se tiče boje za zidove, zelena je već zauzela jednu od vodećih pozicija u 2018. Razloga za to je mnogo: pored toga što stvara vitalne,živahne i zabavne ambijente, ova zelena se savršeno uklapa u mnoge savremene enterijere, bilo da su oni moderni, minimalistički ili skandinavski .

4. Golubije plava

Ova boja je jedan od glavnih aktera ove godine. Veoma je poželjan partner u stvaranju ambijenta punog ličnosti, a njena svestranost je čini atraktivnom opcijom kako u modernim prostorima, tako i u rustičnim, minimalističkim ili skandinavskim.

5. Narandžasta

Vitalna, energična, drugačija i puna karaktera, narandžasta će i u ovoj godini biti u uskoj u vezi sa sa modernim bojama zidova. Njen intenzitet će odrediti konačni rezultat, ali uopšteno gledano, svaki prostor koji okrečite u nekom tonalitetu narandžaste će se odmah pretvoriti u prostoriju punu energije i topline. Ostali elementi dekoracije u svetlim tonovima, kao i nameštaj neutralnih boja, pomoći će narandžastoj da stvori prostoriju koja veselo vibrira, ali ne izlazi iz okvira umerenosti i prijatnosti.

6. Petrolej plava

Ako je ljubičasta kraljica boja u 2018. godini, onda je petrolej zelenoplava prva dama. Ova tako karakteristična boja će biti savršena za moderna ili klasična okruženja, a značajno će povećati svoj estetski doprinos kombinovanjem sa raskošnim tkaninama, poput somota ili u prisustvu dekorativnih detalja od metala. Ako vam je ova boja ipak previše rizična za krečenje svih zidova, uvek možete da se poigrate na samo jednim, akcentovanim.

7. Bež

Ponosna na svoj svevremeni šarm, bež boja i ove godine ulazi u najuži izbor poželjnih boja. Klasična, neutralna i neopterećujuća, upravo zbog ovih osobina, ova boja ortački nastupa sa svim stilovima, tonovima i bojama. Ako se odlučite da u bež boju krečite kuću i ove sezone, vaš izbor će biti nepogrešiv.

8. Puder roze

Ako ste zaljubljenik u skandinavski stil, verujte da je ove godine došlo vreme da okrečite zidove u pastelno ili puder roze boju. Bela je svakako boja na koju ćete uvek moći da računate, ali pošto je skandinavski stil odlučio da se presvuče u neko novo ruho, roze će vam sasvim dobro doći, naročito ako želite da postignete efekat topline i nežnosti u svom prostoru.

9. Ljubičasta

Iako je, kako smo jednom u ovom blogu napomenuli, ljubičasta kraljica boja ove godine, mi je stavljamo na poslednje mesto na ovoj listi. To činimo iz samo jednog razloga: ovoj boji smo posvetili poseban blog, a vi ga možete u svakom času pročitati klikom na ovaj link: https://www.roma.rs/ljubicasta-ili-ultra-violet-boja-koja-ce-obeleziti-2018-godinu/