7 boja koje se kombinuju sa zidovima boje bele kafe

7 boja koje se kombinuju sa zidovima boje bele kafe

Među smeđim tonovima, nalazi se boja koja se mnogo voli, već duže vreme je veoma popularna i mnogo se koristi za krečenje zidova. To je boja bele kafe, ponekad nazivana i kapućino. Smirena, elegantna, diskretna i prijemčiva, ovo je boja s kojom možete okrečiti bilo koju prostoriju, naravno, ako je kombinujete na pravi način.

Što se samog kombinovanja tiče, ni tu nema razloga za brigu jer se ova boja uklapa sa mnom drugima i gotovo da je minimalna šansa da omašite prilikom izbora kombinacije. Ipak, mi ćemo danas sa vama podeliti kojih to 7 boja predstavljaju savršen spoj sa zidovima boje bele kafe, a vi ćete, shodno našem izboru, ili totalno mimo njega, napraviti izob kakav vašem ukusu i senzibilitetu godi.

1. Žuta

Žuta je idealna za kombinovanje sa bilo kojim smeđim tonom, pa samim tim i sa belom kafom. Naravno, i među nijansama žute ima razlike, pa je tako boja senfa elegantnija od standardne žute, a sa druge strane, limun žuta je svežija i vitalnija od ostalih. Bilo kako bilo, ako želite da kombinjete zidove bele kafe s nekom bojom koja će vam doneti živahnu, vedru i toplu atmosferu, žuta je pravi izbor.

2. Crna

Jasno vam je da je crna gotovo svakoj boji kompatibilna. Tako je i sa belom kafom, naravno. I ovo je kombinacija koja daje izuzetnno dobre rezultate pošto crna nije topla boja, kafa joj daje toplinu koja joj nedostaje, kompenzirajući paletu i balansirajući ambijent. Ako želite da imate moderan dnevni boravak u kome su zidovi okrečeni bojom bele kafe, a većina nameštaja i tehnike je u crnoj, mi vas podržavamo, jer takva kombinacija ne može da omane!

3. Neutralni tonovi

Siva, prljavo bela, slonovača, bež i krem ... I sve neutralne boje se kombinuju i sa kapućinom. Kao i kada je u pitanju crna boja, pošto neutralni tonovi nemaju toplinu, ova boja bele kafe će je uneti u ambijent, a prostor će ostati jednako diskretan i nenametljiv.

4. Bela

Bela se kombinuje veoma dobro sa belom kafom, kao i sa svim ostalim bojama. I opet, iako rizikujemo da se ponavljamo, i bela deli sudbinu neutralnih, kojima nedostaje toplina, pa je zato sa bojom bele kafe idealan par, jer bela kafa daje toplinu koja beloj nedostaje. Pored toga, obe boje su svetle tako da njihova kombinacija donosi i optimizam u ambijent, a i savršene su za kombinovanje sa ostalim bojama, ukoliko se odlučite da unesete neke detalje intenzivnih boja. Ukratko: u pitanju je par koji vam daje svu slobodu kombinovanja, a pritom garantuje rezultat.

5. Zelena

Bela kafa pripada, kako rekosmo, smeđim tonovima. Smeđa je boja koja je u prirodi sveprisutna. Vidimo je u drvetu i na zemlji. Zelena boja, takođe je povezana sa prirodom, šta više, neraskidivo je povezana sa njom. Zato se ove dve boje tako dobro kombinuju. Ako se odlučite za ovu kombinaciju, dobićete opuštajući ambijent koji najviše asocira na prirodu, koja vas čas budi, čas smiruje.

6. Crvena

Crvena boja je vrlo intenzivna boja koja se mora koristiti pažljivo, precizno i veoma obazrivo. Kada je crvena u igri, obavezni su i tonovi koji smiruju ambijent. Zato se dobro slaže sa bojom bele kafe, jer je ova spokojna, rasterećujuća i umirujuća.

7. Plava

Možda će vam se ova kombinacija dopasti, a možda i neće. Ali hromatski govoreći to je veoma izbalansirana kombinacija. Plava boja sadrži ton koji se nalazi u hladnom delu hromatskog kruga, a bela kafa je u toplom delu, pa se zbog toga dobro kombiniraju, jer se međusobno uravnotežuju i daju jedna drugoj ono što im nedostaje. Ako mislite da je ova kombinacija preterana za zidove, a vi možete okrečitii sve zidove u boji bele kafe i dodati plavu u akcentovane detalje, od tekstila do stakla i ostalih materijala – obećavamo, nećete se pokajati!


Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.
Fotografije su ilustrativnog karaktera.
Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.
Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.
Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.
Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.
U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija.

Izvor: Mil Ideas



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.