10 boja koje se u dekoraciji slazu sa zutom

10 boja koje se u dekoraciji slazu sa zutom

Svetla, topla, energična, jedna od boja koja nas uveseljava… Žuta je fantastična boja koja se koristi u dekoraciji, naravno, pod uslovom da je koristimo i kombinujemo sa bojama koje su joj dobre saradnice. Zato mislimo da je ova boja zaslužila da joj posvetimo ovaj blog i da podelimo sa vama kojih se to 10 boja najbolje kombinuju sa žutom.

1. Bela

Istina je da se bela dobro slaže sa svim ostalim bojama i da je sigurna opklada u stvaranju savršenih kombinacija, ali i u okviru tih kombinacija, možemo reći da je žuta pri samom vrhu. Ako se pitate s kojom bojom biste mogli da spojite žute zidove, ili komade nameštaja, najsigurniji izbor je bela. Takođe, trenutak je da naglasimo da ove dve boje pojačavaju efekat svetlosti i prostranstva u prostoriji, tako da su idealne za male prostorije ili za one u koje ne dopire mnogo sunčevih zraka.

2. Crna

Kao i bela, crna boja se fenomenalno uklapa sa žutom. Ova kombinacija boja može delovati veoma elegantno i odavati utisak životnosti i optimizma u prostoru – bez obzira na činjenicu da crna boja ne budi optimizam. Zbog vedrine koju daje žuta boja, ova kombinacija je dobar spoj čak i u dečjim i tinejdžerskim sobama. Naravno, bitno je voditi računa da žuta bude dominantna u ovom spoju.

Siva

Siva je još jedna boja koja se sjajno kombinuje sa žutom i možemo ih bezbedno koristiti. Razlog zbog kog se ovaj par tako dobro slaže je taj što siva smiruje energiju žute boje. Na taj način, ove dve boje se međusobno savršeno dopunjuju. Jedino o čemu treba da vodite računa je da siva boja ne bude prisutna u previše svetlim tonovima, jer na taj način nećete postići efekat elegancije i smirene energičnosti.

4. Plava

Plava, kao žuta, pripada osnovnim bojama, tako da je nužno jedna od boja koje se sjajno kombinuju sa žutom bojom.. Deluje dobro u svim nijansama i jedne i druge boje, od svetlih, preko srednjih do tamnih, a u zavisnosti od izbora tonova, prostorija može delovati nežno, sveže, ili elegantno.

5. Zelena

Zelena je "dete" žute i plave boje, pa je još jedna savršena boja koja se kombinuje sa žutim zidovima i uopšte u dekoraciji sa žutom. Iako jesu dobar spoj, možda to ipak nisu u svim svojim tonovima, posebno kada se radi o kombinaciji tamnijih tonova koji mogu odavati utisak „zagušene“ prostorije. Zbog toga, pre nego što iskombinujete ove dve boje, ipak uradite test ili vidite uzorak.

6. Crvena

Crvena je, pored žut3 i plave, jedna od 3 osnovne boje. I crvena i žuta pripadaju toplim bojama i kao takve predstavljaju izuzetno dobar spoj – naravno, ako se dobro kombinuju. Pošto su u pitanju dve vrlo jake boje koje mnogo kazuju, morate biti vrlo pažljivi kada ih koristite zajedno, pogotovo u velikim količinama. Zato vam savetujemo da budete pažljivi, naročito sa crvenom, jer iako ovaj par sjajno funkcioniše, ako prisustvo boja nije dozirano, one će prezasititi prostoriju.

7.Narandžasta

Narandžasta je rezultat kombinacije žute i crvene boje. Ovo je dovoljan razlog da poverujete narandžastoj kada je u pitanju slaganje sa žutom bojom. Na isti način kao i sa crvenim, narandžasta je boja koja nosi puno energije s kojom moramo biti pažljivi kada je kombinujemo sa bojom koja je takođe snažna – kao što je žuta. Ako ovo budete imali u vidu, i ako budete vodili računa o odnosu i prisustvu ovih boja, žuta i narandžasta će predstavljati veličanstven par u vašoj prostoriji.

8. Roze

Sa svojim brojnim nijansama i izrazima u velikom broju različitih nijansi imamo roze boju, koja je izuzetno dobra kombinacija sa mnogim tonovima žute, posebno ako se radi o nežnim tonovima obeju boja. Inače, ova kombinacija čini čuda u dečijim prostorijama, jer spaja energiju jedne i nežnost druge boje.

9.Ljubičasta

Ljubičasta je još jedna među bojama koje možemo kombinovati sa žutom bez imalo straha. Tačno je da je u pitanju snažan spoj boja sa puno karaktera i da zato morate biti pažljivi i pronaći pravu meru svake boje, ali kada se ta ravnoteža postigne, rezultat je više nego dobar. Ova kombinacija bolje funkcioniše u srednjim i jakim, nego u svetlim tonovima.

10. Braon

Smirena, sofisticirana i elegantna, braon je još jedna savršena boja koja se kombinuje sa žutom. Razlog za to je, između ostalog, i jak kontrast između ovih boja. Kada su u pravom odnosu, ove dve boje od prostorije prave pravi salon elegancije.

Za kraj, želimo ovom blogu da dodamo jednu malu bonus informaciju, iako se ne radi o boji već o materijalu, a to je da se drvo savršeno uklapa žutom, zato znajte da će vaš prostor izgledati savršeno ako budete kombinovali drveni nameštaj sa ovom bojom.



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.