Devet boja koje se slažu s braon

Devet boja koje se slažu s braon

Kad pomislimo na braon boju za krečenje i uređenje kuće, većina nas okleva, jer je za mnoge ljude ova boja dosadna pa čak i ružna. Zato smo mi odlučili da razbijemo predrasude i da otvorimo nove poglede jer, uprkos tome što možete misliti o njoj, ako se pravilno kombinuje, ona je jedna od najboljih boja za uređenje enterijera. Zato, hajde da pogledamo koje su to boje s kojima se braon boja sjajno kombinuje i uz pomoć kojih njeni potencijali dobijaju pun sjaj.

1. Plava

Možda ovo nije idealan par među bojama, ali svakako jeste idealan među onima u kojima se pojavljuje braon. I plava i braon su boje prirode, pa je to jedan od razloga zašto se tako dobro kombinuju. Pored toga, plava vam daje radost i vitalnost koju braon nema, a braon unosi toplinu koja plavoj, hladnoj boji, nedostaje.

2. Roze

Moglo bi se pomisliti, a da ih ne vidimo zajedno, da roze i braon imaju previše karaktera da bi dobro izgledale kao par, i iako je tačno da su obe ove boje veoma upečatljive, zajedno stvaraju savršenu vezu. Naravno, kao i u svemu ostalom, i ovde je sve pitanje mere, tako da, kombinujte ih pažljivo i u malim dozama.

3. Žuta

Malo je boja koje se dobro kombinuju sa žutom, a bez sumnje, jedna od najboljih je braon. Žuta ima puno snage, odiše energijom i vitalnošću, pa je spokojna i smirena braon boja savršen spoj sa energičnom žutom. Ako ne želite da okrečite zidove dvema bojama, možete na njih naneti braon boju, a staviti žute akcente na jastuke, tekstil, ukrasne detalje i druge elemente. Videćete, nećete se pokajati - naravno, pod uslovom da vaš stil, ali i veličina i osvetljenost prostorije to dozvoljavaju.

4. Bela

Kao što možete zamisliti, kombinacija braon i bele je sasvim pristojna. Bela je neutralna boja, pa se kombinuje sa svim ostalim bojama. A budući da je pomalo hladna, u kombinaciji sa braon stiče toplinu koja joj nedostaje.

5. Zlatna

Braon je elegantna, trezvena boja, idealna za sofisticirane i elegantne prostorije, pa ne čudi što se zlatna boja tako dobro kombinuje sa njom. I ne samo zlatna, već i bronza, srebro i drugi ukrasni metalni detalji, jer uprkos tome što se potpuno razlikuju od zlatne, svi oni imaju elegantnu notu koja se slaže sa braon.

6. Narandžasta

Još jedna u nizu idealnih kombinacija. Narandžasta daje energiju, snagu i radost koje nedostaju braon boji, a ova opet umiruje strastvenu snagu narandžaste. Ako želite da dobijete veoma drsku prostoriju, koristite braon u velikim dozama, na primer, okrečite zidove, a zatim za detalje i akcente koristite jarko narandžastu boju. Ali, ako ne želite senzaciju intenziteta, onda se odlučite za svetliju braon i za narandžastu koja provejava kroz detalje.

7.Mint zelena

Mint zelena je još jedna boja kojoj možemo bez problema da pribegnemo ako želimo da dodamo malo radosti braon boji. To je meka i nežna boja, ali njena suptilna snaga divno prati braon. Pored toga, vrlo je sveža, tako da je u kontrastu sa ozbiljnom i zatvorenom braon.

8. Siva

Na ovoj listi boja koje se kombinuju sa braon ne možemo izbeći sivu. Kao što znate, siva je neutralna boja, a neutralna boja se par ekcellence kombinuje se sa svim drugim bojama. Ali zašto se tako dobro “druži” sa braon? Pa, pošto je siva neutralna i spada među hladne je boje, ako se kombinuje sa braon, koja je topla, spoj će biti idealan jer će jedna drugoj davati upravo ono što nedostaje.

9. Tirkizno plava

Savršena kombinacija boja koja spaja trezvenost i eleganciju braon boje i svežinu i vitalnost tirkizne. Ako dodate tirkiznu u malim količinama, kroz detalje, nećete pogrešiti jer ne možete preterati i opteretiti prostor.

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru. Fotografije su ilustrativnog karaktera. Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija. Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara. Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije. Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova. U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija.