Sveže ideje za dekoraciju spavaće sobe uz pomoć tapeta

Sveže ideje za dekoraciju spavaće sobe uz pomoć tapeta

Postoji mnogo novih načina da iskoristite tapete za dekoraciju svoje spavaće sobe. Kako više ne važe pravila po kojima biste morali da oblepite sva četiri zida ili koristite samo jedan obrazac, možete maksimalno slobodno odlučivati gde želite tapete, na koju stranu ih lepite i kako ih uparujete. Čak ih ne morate zalepiti na zid, to može biti unutrašnjost ormana, vrata, rama za slike, ili šta god da vam padne na pamet.

Ono što garantujemo je da će vaša spavaća soba dobiti novo ruho. Zato, iskoristite ovaj editorijal za inspiraciju i motivaciju, a posle birajte svoje boje, obrasce i mustre. Naše tapete možete pretraživati unosom ključne reči u našoj online prodavnici.

Daćemo vam samo par saveta. Ne budite stidljivi i ne ustručavajte se da izaberete krupan print jer on može zaista otvoriti zatvoreni prostor, kao što fototapeta sa prikazom nekog pejzaža može vizuelno učiniti manji prostor većim.

Isto je i sa prugama koje čine prostor širim ili dužim, pa se možete poigrati tako što ih postavite u različitim smerovima. Izaberite neku baš ekstravagantnu tapetu i stavite je na jedan zid, najbolje onaj iza uzglavlja, kako biste stvorili centar fokusa. Ako vas nervira neki stari kredenac ili stočić, redizajnirajte ga uz pomoć tapete i dobićete jedinstveni a la shabby chic eksponat.

Izaberite tapete koje neizostavno privlače pogled i stavite na zid iza kreveta da stvorite ugođaj kao u hotelu.

Igrajte se sa različitim proporcijama obrazaca. Pruge su uvek zgodne ako želite vizuelno da proširite malu sobu, a možete napraviti i kombinaciju vertikalnih i horizontalnih pruga.

Znate da tapete nisu samo za zid. Iskoristite ih da od običnog noćnog ormarića napravite originalni i dizajnerski stilizovani komad.

Napravite uzglavlje koje će oduzimati dah i staviti vaš krevet u centar dešavanja. Ovo možete uraditi sami uz pomoć ramova za slike i izabrane elegantne tapete.

Razdrmajte dosadnu policu u spavaćoj sobi tako što ćete je obložiti tapetama. Kada vam dosadi taj dizajn, uvek ga lako možete promeniti.

Započnite šemu boja u spavaćoj sobi tako što ćete nalepiti tapete u nekoj boji ili kombinaciji boja, koje ćete posle ispratiti sa prekrivačem za krevet, jastučnicama ili drugim aksesoarom.

Želite da uradite nešto baš neobično za svoju spavaću sobu? Zalepite glamurozne cvetne tapete na plafon.

Napravite multifunkcionalnu spavaću sobu tako što ćete koristiti tapete da odvojite različite zone, kao što je toaletni sto ili radni kutak.

Kreirajte spavaću sobu u stilu budoara, tako što ćete izabrati svetlucavi srebrni dizajn tapeta, koji će dodati instant glamur sobi, i ne plašite se da oblepite sve zidove za pravi budoarski šik.

Igrajte se sa konvencionalnim. Ne plašite se da uradite nešto drugačije, kao što je lepljenje istih prugastih tapeta u dva različita smera, i horizontalno i vertikalno.

Ako volite vintidž dizajn, ovakav enterijer će vam se sigurno dopasti. Izaberite pomalo retro cvetni dizajn tapete i okačite je na zid oko prozora, da pojačate dolazeću svetlost i prvi utisak. Kombinujte je sa starim nameštajem, prekrivačem koji izgleda krpljeno (patchwork) i jastučnicama u kontrasnim bojama, ali sa sličnim obrascem kao što je tapeta.

Odaberite žute, sunčane tapete sa cvetnim dezenom, koje će učiniti čuda u vašoj spavaćoj sobi, počevši od toga da će uneti dobro raspoloženje. Unećete i dodatnu svetlost sa ovakvim tapetama, posebno ako imaju i malo sjaja.

Jarki, krupni cvetovi na tapetama će izgledati tako osvežavajuće na belom plakaru ili ormanu. Obavezno ukombinujte jastučnice sa tim dezenom.

Ubrizgajte boju u neutralnu spavaću sobu sa smelim i upadljivim narandžastim tapetama. Napravite balans tako što će tepih i posteljina biti u neutralnim nijansama, kako bi akcenat ostao na zidu.

Ako želite tradicionalnu spavaću sobu, odlično će vam se uklopiti tapeta ili fototapeta sa prikazom drveća ili šume. Izgledaće posebno lepo ako imate drveni nameštaj, kao da ste prirodu uneli unutra.

Ako volite klasiku i dizajn kao sa starog porculana, želite da vaša spavaća soba bude ženstvena i gospodska, možete računati na prefinjenu tapetu sa cvetnim dezenom u bojama pačijeg jajeta i plave. Uz to će vam lepo ići klasićna bela posteljina sa vezenim cvećem.

Napravite sopstveni mozaik na zidu tako što ćete pomešati više različitih obrazaca tapeta. Od vaše kreativnosti i ukusa zavisi kako će ova slagalica izgledati. Ipak, trudite se da ne kombinujete više od dve boje da ne biste preterano zakomplikovali stvari.

Ako preferitate svedeni dizajn bez jarkih boja, nećete pogrešiti sa suptilnim sivim tapetama u cvetnom dezenu ili geometrijskim figurama. To će prijati očima i svakako deluje opuštajuće.

Izaberite neki interesantan print ili fototapetu kojom možete da izdvojite, ali i istaknete deo sobe koji služi za oblačenje i modu. Ako ste zaljubljeni u modni dizajn, napravite kompletno svoj kutak za uživanje.

Neka vaša soba propeva obrasla u zeleno bilje. Unesite prirodu unutra, prijaće vam zelena boja i umirujuća sposobnost biljaka. Samo vodite računa da onda ostatak enterijera bude u svedenim, neutralnim bojama, da ne biste postigli suprotno.

Unesite malo drame u spavaću sobu tako što ćete koristiti tapete sa krupnim obrascem, ali u smirenim bojama. Onda izaberite pokrivač ili neki drugi element u sobi koji će biti u primetnoj, jakoj boji.

Crveno i belo je kombinacija koja dobro podnosi test vremena. Izaberite ovu hrabru i lepu šemu ako želite da vam soba porpimi izgled starih francuskih letnjikovaca.

Plavo i belo je, takođe, koncept koji nikada neće izaći iz mode. Može izgledati istovremeno moderno i kraljevski, a na vama je da izaberete šare i motive kojima želite da naglasite svoj konceptualni pravac.

I za kraj, ova piktoresna tapeta je pravi odmor za oči, a neki bi rekli i dušu. Boje su pomešane tako da možete iskoristiti neku od njih kao vodeću i izabrati prekrivač, na primer, u boji senfa, ili boji lavande. Sve dok se držite prirodnih nijansi nećete pogrešiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.