Šta kada jesen i zima, umesto praznika, donesu vlagu i buđ u vaš dom?

Šta kada jesen i zima, umesto praznika, donesu vlagu i buđ u vaš dom?

Sezona kiša i snega je ugodna kada se posmatra iz topline doma. Međutim, kada se pojavi višak kondenzovane vlage ili curenje, od praznične idile nema ništa. Kada velike investicije i radovi nisu opcija, ipak postoje rešenja!

Život u vlažnom okruženju nije samo neprijatan, već predstavlja i ozbiljan zdravstveni rizik za sve ukućane, posebno za decu i starije osobe. Zato je jako važno da, čim primetite prve znakove vlage, reagujete i posvetite se što bržem rešavanju problema

    Obratite pažnju na znakove koji nepogrešivo odaju da u vašem domu postoji višak vlage:
  • kada uđete u stan ili prostoriju, oseća se karakterističan miris buđi
  • na zidu se pojavljuju tamne mrlje, ili malter na nekim mestima menja boju
  • boja sa zidova, tapete, glet masa ili malter se „podižu“ ili ljušte.
  • unutrašnji zidovi su izuzetno hladni na dodir
  • na prozorima možete da vidite prekomernu kondenzaciju

Borba sa vlagom, kondenzacijom i buđi kao posledicom je moguća i bez velikih investicija uz pomoć efikasnih, svima dostupnih proizvoda iz Stop Kondenz linije koja nudi kompletan dijapazon rešenja za različite probleme izazvane viškom kondenzovane vlage u prostorijama.

apsorber vlage

Apsorber vlage bešumno i bez ikakvog utroška energije upija višak vlažnosti u vazduhu i preventivno čuva zdravlje ukućana od nastanka astmi i alergija. Dovoljno je snažan da eliminiše vlagu iz podrumskih prostorija koje nemaju dovoljnu ventilaciju, u vašim ormarima čuva odeću od neprijatnih mirisa, a elektronske uređaje od kvarova izazvanih vlagom.

Termopremaz za zidove efikasno sprečava da se na zidovima pojavi kondenzacija tako što čuva toplotu zida – površina zida koja je tretirana termopremazom je do čak 5 stepeni toplija od netretirane. Nanosi se brzo i jednostavno četkom, a nakon sušenja može da se prekreči standardnim disperzionim bojama na vodenoj bazi.

termopremaz za zidove
SK Cleaner

Kada se već pojavila buđ na zivovima, tu je SK Cleaner. Ovaj tečni preparat dezinfikuje i uklanja buđ sa zidova, prozora i vrata, pločica i svih ostalih površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom.

Flomaster za fuge je zadužen za perfektan izgled fuga vašeg kupatila i kuhinje kada niste spremni za radove i kompletnu zamenu pločica. Izuzetno jednostavan za upotrebu, prekriva sve nesavršenosti i mrlje na fugama koje nastaju kao posledica vlage

flomaster za fuge
Aqua tile color

A kad smo već kod kuhinje i kupatila, nikada nije bilo lakše promeniti boju pločica zahvaljujući Aqua Tile Color! Boja na vodenoj bazi se direktno nanosi na zidne keramičke pločice i porcelansku keramiku i osvežava izgled prostorije bez velikih troškova i radova.

Uz Lux Tile Color, vaše podne pločice će biti kao nove! Bez lupanja i troškova i za samo 24 časa možete da počnete da uživate u sasvim novom ambijentu u svom prostoru!

lux tile
wasserdicht

Ko do sada nije imao problem sa prokišnjavanjem, ne može da zamisli kolika je to muka. Wasserdicht, trajna i pouzdana zaptivna masa za krovove, čak i po kiši i mrazu, ima moć da zatvara pukotine i do 1 cm širine!

Uz proizvode iz Stop Kondenz linije, sada možete da uživate u zimskim praznicima bez brige!



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.