Skandinavski stil u punom sjaju bele boje

Skandinavski stil u punom sjaju bele boje

Verujemo da ste primetili da nam je važno da, pored ideja kako da okrečite zidove svog doma ili koje tapete da nalepite, sa vama delimo i ostale inspirative blogove koji se tiču dekoracije enterijera.

Razlog što to činimo je jednostavan: samo kada imamo opšti pregled i opštu sliku stvari, možemo i da donesemo odluku koja se tiče jednog posebnog aspekta. U suprotnom će nam biti teško da izaberemo najbolju opciju.

U tom smislu, danas sa vama delimo primer jednog malenog stana, opremljenog u skandinavskom stilu, okrečenog belom bojom. Nameštaj ovog stana je svetao i neutralnih boja, praktično bela i bež su kombinovane, a što se detalja tiče, možemo reći da je ovaj dom ukrašen minimumom dekorativnih detalja.

Skandinavski nameštaj - unesite toplinu u svoj dom

Što se tiče nameštaja, odabir samo osnovnih stvari je ključ za postizanje prostranosti i minimalizma, bez zanemarivanja dva osnovna imperativa: funkcionalnosti i udobnosti. Ako se odabere nameštaj skandinavskog dizajna, na neki način smo se osigurali da će doza topline biti optimalna, posebno ako se odlučimo za komade od prirodnog drveta.

Prljavo bela boja - savršena nijansa bele boje za zidove

Zidovi, podovi i strukturne površine treba da budu prekriveni glatkim materijalima i dezenima ili teksturama, ali bez preopterećenja. Treba da budu na oko vrlo suptilni i sa odgovarajućom zasićenošću da daju osećaj spokoja, poput bež, krem, prljavo bele u toplijim verzijama.

Pošto živimo u 21. veku red je i da se osvrnemo na očuvanje životne sredine

Postoji bezbroj ekološki prihvatljivih materijala koji će, kad se lepo ukombinuju, pružiti željeni osećaj i blagostanje. Drveni podovi su standard za skandi enterijere, što samo po sebi unosi toplinu čak i kad pričamo o najminimalističkijim dekoracijama. Naravno, ovo pravilo važi i za parket i za drvene daske na podovima

Što se tiče materijala koji pružaju toplinu, drvo sa jednostavnim dizajnom, vlakna, prirodni pamučni ili laneni tekstil, glina, terakota, keramika u običnim tonovima, uvek su dobri izbori za dekoraciju koja je i lepa i zdrava i usklađena s prirodom.

Zašto smo izabrali da vam pišemo o ovom stanu? Pa, za početak jer jednostavnost, lepota i mir svima odgovaraju. Ali, imamo i još jedan razlog: ako ste „novajlija“ u dekorisanju enterijera, ako tek treba da sređujete svoj prvi životni prostor ili ako treba da izdajete stan, ovakav dekor je pravi pogodak. Prvo, lep je i dovoljan sam po sebi, a zatim, ako vam se učini nedovoljnom, ako vam deluje bledunjavo, anemično ili bezlično, možete ga očas posla obogatiti detaljima koji će prostoru dati vaš lični pečat. U tom slučaju, možete računati na dekorativne detalje kao što su lampe, figure, skulpture, ogledala, fotografije, slike, ali i o detaljima poput fotomurala na, na primer, celom zidu sobe.

U slučaju da izdajete već opremljen prostor trećem licu, neutralna a ipak sasvim dovoljna dekoracija će biti pravi potez da ostavite stanaru na volju da li želi da zadrži postojeći stil u stanu ili želi da ga oplemeni nekom svojom ličnom aromom, a da pritom ne ugrozi koncept dekoracije.

Nadamo se da smo vam na neki način otvorili ili makar proširili vidike kada je u pitanju dekoracija stana na način da nikome ne smeta, a svima može da koristi. Sigurni smo da ćete, ako budete porazmislili o ovoj ideji, doći do idealno dekorisanog prostora za život

Napomena

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.

 Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.

 Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.

 Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.

 Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.

 U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija. 

Izvor: Delikatissen



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.