Puder roze boja u enterijeru

Puder roze boja u enterijeru

Estetika celokupne dekoracije je neverovatno elegantna i nežna. Postojao je rizik da ishod bude drugačiji i da se dobije kič ambijent u bojama roze - nijansa žvakaće gume, ali izabrani ton je “pogodio pravu meru”, a rezultat su ženstvene (nikako klinkaste) boje koje nedvosmisleno ukazuju da ih je birala odrasla žena. Ne bi svi bili ovako hrabri da koriste ovu boju u onoj količini kao što je to ovde učinjeno, ali jasno je da onaj ko riskira, profitira, kao i da sreća prati hrabre. Ova boja je, pored zasigurnog estetskog uspeha, unela u stan i nežnost i toplinu koje su svojstvene toplim, pastelnim tonovima, te je na taj način napravljen ambijent koji odiše intimom i prijatnošću i nekako uliva poverenje. Ne verujete nam? Pogledajte 20 fotografija koje se nalaze u nastavku.

Uverićete se sami!

Napomena

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.

 Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.

 Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.

 Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.

 Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.

 U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija. 

Izvor: Delikatissen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.