Kako možete uneti boje u kuhinju okrečenu u belo

Kako možete uneti boje u kuhinju okrečenu u belo

Razumemo da je mnogima od vas, od svih boja, jedino prihvaljiva bela boja na zidovima kuhinje. I to je sasvim u redu. Bela je i neutralna i svetla, a i deluje čisto i uredno – naravno, pod uslovom da se vodi računa o higijeni.

Ovom imperativu bele boje na zidovima, često se pridružuje i beli kuhinjski nameštaj, a to je već ozbiljno povoljna podloga za sterilnu i hladnu kuhinju, bez ličnosti, duha i radosti. Takve kuhinje su OK za časopise, ali ne i za život, spremanje hrane i druženje uz obroke.

Srećom, nismo zarobljeni u carstvu belog i uvek ga možemo, nekim detaljem, uslovno rečeno „narušiti“.

Mi vam danas dajemo neke ideje, preciznije 7, jer nismo želeli da vas opteretimo informacijama. Vi ih uzmite u razmatranje. Ko zna, možda vam se neka i dopadne pa je primenite u svojoj beloj, sveže okrečenoj, kuhinji.

1.Stolnjak od prirodnog platna

Prvo da vam kažemo, ovaj naš predlog da na sto stavite stolnjak od prirodnog platna, nema mnogo veze sa bojama. Ima, doduše, sa velikom istinom da su prirodna platna toplija i prijemčivija za prostoriju u kojoj se obeduje. Elem, kad smo ovo razjasnili, ostaje nam samo da dodamo da je stilnjak u nekoj drugoj boji, od bež preko crvene i plave, sasvim dovoljan detalj koji će razbiti belilo.

2.Drveni sto

Ovo je rešenje koje godi čak i pristalicama minimalizma jer drvo, mada nije belo, prirpada neutralnim bojama i, budući da je nenametljivo, ne ugrožava standarde minimalizma, a ipak unosi život u prostoriju.

3.Stazica u boji

Ako ste među onima koji vole da u kuhinji imaju itison ili stazicu, onda izaberite neku intenzivnu i veselu boju. Ne zaboravite: tople boje blago pojačavaju apetit, a hladne ga blago umiruju

4.Stolice raznih boja

Eto vam rešenja, ni lakšeg ni jednostavnijeg! Naravno, nema potrebe da kupujete po jednu stolicu u boji, niti ima razloga da kupujete nove stolice zarad ovog poduhvata. Kupite farbu veselih boja, pustite muziku i zasučite rukave

 

5. Lusteri u boji

Imate raznih lampi i lustera u ponudi, s različitim bojama i dezenima abažura. Zašto ne biste iskoristili neku akciju i osvežili svoju belu kuhinju upravo ovakvim jednim aksesoarom?

6.Cveće i voće na vidnom mestu

Čik pogodite šta je najjednostavnije i najekonomičnije rešenje? Vaza sa cvećem i činija s voćem na stolu. Doduše, ni jedno ni drugo rešenje nije dugoročno, ali dok ne smislite kako ćete na duge staze, unesite jestive i mirisne boje u svoju belu kuhinju. Drugo rešenje je da uneste u kuhinju začinkso bilje i time ste pokrili više potreba, od estetskih do kulinarskih

7.Ofarbana drvenarija

Ako prozori nisu od alu materijala i ako ne insistirate na tome da budu beli, zašto ih ne biste ofarbali nekom bojom koja će promeniti izgled prostorije? Ako vam je previše smela ideja da ofarbate i unutrašnju i spošljašnju stranu, a vi se, za početak, poigrajte samo spoljašnjom – biće vidljiva samo kad otvorite prozor 

 

 

Napomena

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.

 Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.

 Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.

 Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.

 Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.

 U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija. 

Izvor: Mi Casa Revista

 

 

 

 

 

 

 



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.