Diskretne boje koje ostavljaju upečatljiv trag

Diskretne boje koje ostavljaju upečatljiv trag

Da li su diskretne boje za zid pravo rešenje za vas

Kada pričamo o bojama, prvo nam padnu na pamet one intenzivne, jake i oku upadljive. Međutim, kada se radi o bojama životnog prostora, ove koje nas privlače nisu baš uvek najpametniji izbor.

Za prostor u kome obitavamo, nameštaj, tepihe, zavese, a naročito farbe za krečenje zidova, biramo nešto diskretnije boje.

Razloga za to je mnogo, i svi su mudri i važni: od lakoće uklapanja u enterijer, do spokoja koji obezbeđuju neutralni tonovi.

Bela boja svojom svetlošću, jednostavnošću i minimalizmom, uvek budi osećaj čistoće, prostranosti i mira u prostoru.

Bež, pored svetlosti i jednostavnosti, unosi i toplinu u prostor, a isto važi i za ostale svetle i neutralne tople boje.

Svetlo siva unosi eleganciju i spokoj, što možemo reći i za ostale svetle boje koje pripadaju spektru hladnih boja.

Na sve ovo vas podsećamo jer ćete u nastavku videti upravo jedan takav stan: okrečen i ukrašen neutralnim i toplim tonovima. Svaka prostorija, osim jedne, odiše jednostavnošću i svedenošću svih detalja, koji uklopljeni u celinu na način koji ćete videti u nastavku, predstavljaju pravu enterijersku harmoniju.

Prostorija koja predstavlja izuzetak i čiji zidovi vrcaju od veselja i upećatljivosti je, pogađate, predsoblje. Tapete u predsoblju, bogate i cvetne, predstavljaju ujedno i modni detalj i zidnu oblogu. Budući da ova prostorija skoro da i nema ukrasne detalje, ovakav izbor tapeta je više nego praktičan i estetski mudar potez. Ovo vam ne pišemo zato što smo zaljubljenici u cvetne tapete, niti zato što smatramo da su ovakvi motivi jedini pravi izbor. Ovo pišemo zato što verujemo da svaki primer dobre prakse može da pomogne svima nama u lepšem, boljem i jednostavnijem donošenju izbora.

Uostalom, pogledajte i sami ovaj predivni stan i sve boje koje se poigravaju u njemu i procenite i sami kakav je utisak ostavio na vas. A ako vas usput i inspiriše da neki slučan motiv unesete u svoj životni prostor, mi ćemo biti srećni i veseli kao tapete u ovom predsoblju

Napomena 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.

 Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.

 Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.

 Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.

 Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.

 U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija. 

Izvor: Delikatissen



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.