Devet boja koje savrseno mozete kombinovati sa narandzastom

Devet boja koje savrseno mozete kombinovati sa narandzastom

Narandžasta je vrlo atraktivna boja koja privlači veliku pažnju i kao takva, veoma je popularna za krečenje zidova. Ipak, to nije jedna od najlakših boja za kombinovanje. Zbog toga smo pripremili ovaj članak, u kome predstavljamo 9 boja koje se najbolje kombinuju sa narandžastom.

Za spavaće i za dnevne sobe, za kuhinje, za kupatila ... narandžasta je boja koja se može dobro koristiti u bilo kojoj prostoriji bez problema i na bilo kojoj površini - od krečenja zidova do upotrebe zavesa, uključujući pločice, vrata, nameštaj i druge detalje u dekoraciji. Pa, hajde da počnemo…

Narandžasta i braon zemljani tonovi

Bilo koja nijansa zemlje, kao što su bež, krem, boje peska i sve smeđe, bilo svetlo smeđe ili tamno, čokoladna braon, vrlo su dobra kombinacija sa narandžastom. Ove kombinacije možemo koristiti bez straha i ne samo na samim zidovima - možemo narandžastu kombinovati sa drvenim nameštajem, jer se nijanse drveta nalaze u opsegu braon boja.

Narandžasta i plava

Prema kružnoj paleti boja (hromatski krug), plava i narandžasta su komplementarne boje. To znači da su potpuno suprotne. Shodno tome, jedna boja ima ono što drugoj nedostaje, i na taj način se savršeno dopunjuju.

Narandžasta i bela

Izgleda očigledno, pošto se bela može kombinovati sa svim ostalim bojama, ali kombinacija narandžaste i bele boje je zaista posebna. Sobe koje su ukrašene ovim dvema bojama odaju utisak svežine, bude uspavanu energiju i pokreću na akciju. Nije ni čudo što su popularne u uređenju poslovnih prostora.

Narandžasta i siva

Kao što znamo, siva je kraljica neutralnih boja, što znači da se ona slaže sa ostalima, ali među svim kombinacijama sive, narandžasta joj je najdraži partner.

Narandžasta + siva = uspešna kombinacija.

Narandžasta i crna

Druga boja koja se dobro kombinuje sa svim ostalima i ne može izostati ni sa ove liste je crna. Elegantna, otmena i uvek moderna, savršeno kombinuje sa narandžastom, stvarajući najsavremenije prostore. Ova kombinacija boja je prihvatljiva u mnogim prostorijama, ali kupatilo ili kuhinja su prostorije gde se ove boje izdvajaju najviše zbog materijala u kojima su izrađeni, a koji imaju sopstveni sjaj: medijapan, lakirani nameštaj, pločice.

Narandžasta i crvena

Crvena je još jedna boja koja se vrlo dobro slaže sa narandžastom. Slične su boje u hromatskom krugu i predstavljaju harmoničnu paletu boja. Naravno, morate ih pažljivo koristiti jer su obe veoma jake i energične i ako ih ne kombinujete pažljivo, možete prezasititi svoj prostor od koga ćete se na kraju umoriti.

Narandžasta i žuta

Isto kao i crvena, žuta je analogna narandžastoj boji, tako da se ove dve boje dobro uklapaju. Takođe, predlažemo da ovu kombinaciju koristite umereno, jer su obe jake, izražajne boje.

Narandžasta i zelena

Poput narandžaste, zelena je jedna od sekundarnih boja hromatskog kruga, tako da možemo napraviti paletu zelenih i narandžastih boja i dobiti pravu kombinaciju. Preporučujemo vam da između ove dve boje koristite neku neutralnu boju, tako da ona deluje kao prelaz, stvarajući na taj način određenu harmoniju.

Narandžasta i ljubičasta

Isto kao zelena, ljubičasta, budući da je sekundarna boja u kružnoj paleti, može biti dobar partner u saradnji s narandžastom. Iako su ove dve veoma daleke boje u izrazima, odlično se dopunjuju, stvarajući originalan i hrabar ambijent. Ako volite ljubičastu i narandžastu, kombinujte ih bez straha.

Koju boju vi najradije kombinujete sa narandžastom? Koje su vam kombinacije ipak previše smele?

Ostavite komentar, o bojama je lepo razgovarati!



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.