7 ideja kako da dekorišete dnevnu sobu sa stilom

7 ideja kako da dekorišete dnevnu sobu sa stilom

Ideje za dnevni boravak - Savršena dekoracija zidova

Za mnoge od vas urediti dnevni boravak nije nimalo jednostavan zadatak. Ne zato što nemate ideje, niti zato što nemate ukusa, već naprotiv, zato što želite harmoniju u dnevnoj sobi kakva se može postići samo ukoliko se posvetite svakom detalju.
Da bismo vam olakšali zadatak, danas delimo sa vama 7 ideja za dnevni boravak kako da dekorišete dnevnu sobu sa stilom i u stilu

1.Mornarski stil

Da, jeste istina da na brdovitom Balkanu ima više harmonije sa planinskim motivima, ali za ljubitelje plavetnila, ovakav dnevni boravak može biti pravi pogodak. Uostalom, drveni nameštaj i boje kao što su tirkizna, nebo i morska plava, u kombinaciji sa belom bojom, nikada nikome nisu štetili. Naprotiv, samo su doneli mir i opušteniji ambijent. Zato, ako volite more, ne libite se da u svoj dom unesete morske note, pa makar vam dom bio i na vrhu planine

2.Usklađenost tekstila u natur bojama

Pored plavetnila, ima još spekata boja koje nas umiruju i unose lepotu i harmoniju u dom. Pogađate, u pitanju su prirodne boje zemljanih tonova: od peska do tamno braon. Jasno je da će nam ove boje uneti toplinu u dnevni boravak, a ako se pitate da li će vam prostorija delovati monotono ako koristite samo lepezu ovih tonova, savetujemo vam da je svakako osvežite nekim puder roze ili nežno plavim detaljima. Videćete, biće to pravi pogodak!

3. Opet plava, samo u drugom ruhu

Ako vam je plava među omiljenim bojama, ali ipak niste u fazonu da od dnevnog boravka napravite konobu, imamo za vas predlog koji će biti sjajna opcija: beli zidovi, plava sofa (ako je ikako moguće od nekog mekog somota) i tepih koji spaja te dve boje. Naravno, da biste oslobodili energiju topline, pribegavajte detaljima toplih boja.

4.Upečatljivost nije sklona preterivanju

Ako želite da vaša dnevna soba bude moderna i ekstravagantna, dovoljno je da je opremite nameštajem neutralnih boja, da zidove okrečite belom farbom, a da jedan (dakle, samo jedan) komad nameštaja ponese ulogu ekstravagancije. Ipak, prethodno budite sto posto sigurni da vam se taj komad zaista dopada i da vam neće dosaditi bar neko vreme – jer, nije vam ni isplativo, a ni praktično da svaki čas menjate izgled enterijera.

5.Praktično klasično

Drugim rečima, ako želite da igrate na sigurno, onda se opredelite za kombinaciju bele i sive boje, koje će vašem dnevnom boravku dati sve što mu treba: od harmonije do elegancije. Dobra stvar u ovoj kombinaciji boja je ta što nijansi sivih ima mnogo, pa će vam biti lako da, u okviru neutralnog ambijenta, ipak malo „zašarenite“ prostoriju.

6.Boemski stil na vaš način

Lepota ovog stila je u tome što je, iako je pretrpeo milion alternativa, ostao originalnno onakav zbog čega ga ljudi od početka i vole: Opušten, lagan, neusiljen, ličan, topao...

Dakle, ako volite malo etno i malo folk motiva, ako volite boje i toplu atmosferu, prostrite čilim umesto tepiha, okačite tapiseriju na zid i poneku dragu fotografiju, cveće i ostale oblike života obavezno poštujte i... pozovite prijatelje da proslave sa vama novu dekoraciju vašeg dnevnog boravka

 

7. Boja zlata i tostirani tonovi

Ako želite dnevni boravak koji praktično širi ruke u zagrljaj, onda su ove boje za vas. Možete je uneti u dnevni boravak tako što ćete okrečiti zidove nekom svetlom bojom peska, a za nameštaj za sedenje izabrati boju zlata, a možete i uneti toplinu u dom i kroz tepihe, tapete, zavese... Izbor je na vama, a ove boje daju dosta slobode

 

Napomena

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.

 Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.

 Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.

 Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.

 Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.

 U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija. 

Izvor:  Mi Casa Revista

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.