6 grešaka u dekoraciji enterijera i isto toliko rešenja

6 grešaka u dekoraciji enterijera i isto toliko rešenja

1.Postavljanje slika

Postavljanje slika je naizgled obična situacija, ali je ujedno i u kojoj nailazimo na mnoge nedoumice u pogledu visine. Da ne biste pogrešili postavljajući ih previsoko ili prenisko, najbolja opcija je odabrati da ih okačite u nivou očiju. A ako su ukućani često različitih visina, možete uzeti prosek svih njih. S druge strane, moramo uzeti u obzir pregled i lokaciju kako bismo stvorili harmoničnu kompoziciju u kojoj se svi elementi uklapaju.

2.Dekoracija u skladu sa svetlom

U mnogim prilikama možemo pogrešiti nestrpljivo uređujući dom čim u njega kročimo. Počnemo smo da ga punimo nameštajem, da ga krečimo, da farbamo ... i ne sluteći da se to možda i ne uklapa baš najbolje u estetiku i stil koji nameravamo da sledimo u svim prostorijama. Pored toga, retko kad obraćamo pažnju kako boje i raspored nameštaja koje u trenutnku izaberemo izgledaju pod snopom svetlosti, jer loš izbor boja i rasporeda može izazvati refleksije koje izazivaju čudne efekte. Dakle, pre svega, moramo da analiziramo kuću, da proverimo koji je najbolji raspored i koje boje se najbolje uklapaju u određenim prostorijama.

3.Povezivanje zidova krečenjem

Da biste bili sigurni da vaša kuća odiše harmonijom, skladom, da odaje elegantan i prijatan utisak, zidovi svih prostorija moraju biti povezani. Ali da biste to postigli, ne morate okrečite celu kuću istom bojom. Naprotiv, na ovaj način ćete možda dobiti monotoniji rezultat. Iako je najlakša opcija odabrati belu boju i dodati neke detalje u drugim bojama, možete se odlučiti za neku drugu, atraktivniju, alternativu. Recimo, možete svaku sobu okrečiti različitim opsegom boja istog tonaliteta.

4.Prethodno premeravanje prostorije

Veoma važna stvar koju morate sami sebi da objasnite je da ne smete da se vodite impulsima kada kupujete komad nameštaja ili kućne detalje. Jer, praksa pokazuje da ljudi uđu u prodavnicu kućne dekoracije i zaljube se u nešto što misle da je idealno za njihov dom, a u stvari im je to nešto toliko lepo da žele sebe da ubede i u kompatibilnost sa prostorijom.  A kada dođu kući i treba da smeste toliko željeni komad u dom, on ne odgovara, bilo zbog mera, bilo zbog stila ostalog nameštaja. Zbog toga, pre nego što se odlučimo za kupovinu novog predmeta za naš dom, moramo izmeriti mere kako bismo sebi priuštili uspešnu kupovinu.

 

5.Briga o funkcionalnosti

Iako težimo da sve bude lepo kada opremamo svoj dom, ne smemo zanemariti ni funkcionalnost. To su dva koncepta koja idu zajedno i jedan bez drugog ne može. To jest, može, ali rezultat će biti nepoželjan za ukućane. Logično, elementi koje ćete postaviti u sobe moraju vam biti lepi, ali moraju biti i korisni i praktični. Ako kupite sofu koja je neudobna, neće biti važno ni vama, a ni gostima da li je ta sofa moderna ili prelepa ili originalna. Jednostavno, dobiće atribut neudobne i to će postati njena osnovna osobina.

 

6.Briga o veštačkom svetlu

Pored prirodnog svetla koje smo ranije pomenuli, veštačko osvetljenje takođe igra veoma važnu ulogu. Morate znati kako da se igrate sa onim što najbolje odgovara potrebama svake sobe. Kombinujte različite tačke svetlosti, centralno osvetljenje zajedno sa ambijentalnim osvetljenjem, i tako stvorite slobodu u pogledu intenziteta i lokalizacije svetlosti – sve to, naravno, imajući u vidu vaše potrebe i namenu svake prostorije.

Nadamo se da će vam ovaj blog pomoći da izbegnete neke greške koje biste, pre ovih informacija, možda napravili, a a ako ste i napravili koju od njih, sada znate kako da ih rešite



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.