14 boja za zidove koje ce uciniti da vas mali prostor izgleda vece

14 boja za zidove koje ce uciniti da vas mali prostor izgleda vece

Prava boja za zidove može postići puno toga - od donošenja dobre energije u prostor do toga da smanjuje rizik da se razbolite. Srećom po one koji žive u malim prostorima, dobro izabrana nijansa takođe može učiniti da taj prostor deluje mnogo veće nego što zaista jeste. I da, postoje i druge boje, osim bele, za male prostore.

Kako bismo vam pomogli da smanjite potragu za savršenom bojom koja uvećava, prenosimo savete dizajnera koji sarađuju sa kompanijom Trulia, proizvođačem farbe za zidove.

Četiri nijanse su se pokazale najboljima u funkciji da učine prostor vizuelno večim, uključujući tri meke neutralne nijanse: dimni kovitlac (PPG Paints Swirling Smoke), oblak-bela (Benjamin Moore Cloud White), nebeska svetlost (Farrow & Ball Skylight). Iznenađujuće, dublje nijanse poput krepke mornarske (Benjamin Moore Hale Navy) su takođe ušle u ovaj izbor.

Prema mišljenju En Miler iz Miller House Interiors, zasićena (saturisana) nijansa može biti sasvim odgovarajuća za male prostore. "Ključ je u tome da zapamtite da izbalansirate tu boju sa mekšim neutralnim tonovima tako da soba ne bude preplavljujuća."

Trulia je istakla pet nijansi koje će učiniti da prostor deluje veći kada se njima oboje i zidovi i štokovi: obalska magla (Benjamin Moore Coastal Fog), mornaričko remekdelo (Benjamin Moore Navy Masterpiece), boje gejzira (PPG Paints Geyser), kolonijalna voda (PPG Paints Colonial Aqua) i Stounhendž-griž (PPG Paints Stonehenge Greige).

Kombinacija sivih i plavih nijansi može da pomogne da prevari oči tako da vam se čini da je soba veća nego što jeste. "Time što ćete obojiti zidove i štokove u istu boju, plafon će vam izgledati viši.", objašnjava Šarlot Lukas iz firme Charlotte Lucas Interior Design.

Pogledajte infografik da vidite kojih 14 nijansi možete da koristite. Ako želite neku od njih, bez obzira na to što nemamo iste proizvođače u ponudi, možemo vam tu boju napraviti - samo donesite sliku ili šifru u našu najbližu prodavnicu.


Izvor: www.elledecor.com


© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.