12 nijansi sive

12 nijansi sive

Ona je ujedno topla i osvežavajuća, klasična i moderna, umirujuća, prefinjena, uklopiva u svaki dizajn i enterijer, sa njom nema greške… Predstavljamo vam njeno veličanstvo Sivu.

Siva boja je definitivno trend nove sezone, to smo već shvatili. Ostaje samo da izaberete koju nijansu želite, što nije problem, s obzirom na to da imate… pa, jedno 100 različitih nijansi.

To nije razlog da dignete ruke i odustanete. Pomoći ćemo vam. Prvo razmislite o nekim osnovnim distinkcijama: Da li želite svetlo, srednje ili tamno sivu? Onu koja vuče na braon, plavo, crno ili ljubičasto?

Najbolje je da vidite na primerima postojećih domova i na taj način odlučite. Ovo su neke od trenutno modernih nijansi koje viđate po svetskim časopisima i blogovima (slike ne izgledaju isto na svakom kompjuteru).

Paviljon siva

Lep izbor za spavaće sobe i u kombinaciji sa belom.

Prašina

Nešto tamnija i mutnija, u ovom slučaju upotpunjava potkrovlje, dodajući na dubini prostora, a istovremeno ne oduzimajući na svetlu.

Slonova koža

Možda i najpopularnija nijansa sezone, izgleda odlično u svakoj prostoriji, uz stilski ili moderan nameštaj. Uvek je pun pogodak ako imate interesantne slike na sivom zidu.

Srebrni mesec

Svetlo, svetlo siva izgleda nežno i svetlucavo i sa njom prostor izgleda svetlo, posebno u kombinaciji sa belom.

Osenčena Mark Tvenova kuća

Ne obraćajte mnogo pažnje na naziv, na ovoj slici možete videti kako siva boja pristaje kuhinji.

Sidro siva

Ova tamnija nijansa, bogatog i intenzivnog pigmenta, pruža vam priliku da istaknete stvari koje kačite na zid. Efektna kao crna, a opet ne toliko tamna da izgleda mračno, daće odličan kontrast vašim policama i dekoracijama.

Sobna lampa siva

Ovaj začuđujući naziv boja je dobila po starim lampama čiji su fitilji ostavljali trag na zidu – e pa o toj nijansi se radi. Takođe, ona ima plavog pigmenta. Važnije od toga je da vidite kako izgleda u jednoj dnevnoj sobi.

Tamna noć

Još jedna tamna nijansa u ovom izboru. Može izgledati interesantno ako želite da istaknete neki zid, ili zidnu umetnost. Zahteva dobro veštačko osvetljenje.

Mega Greige

U ovom enterijeru možete videti kako je sivi nameštaj uklopljen uz sive zidove.

Kišna barica

Soba za bebu ili dete može odavati utisak spokojnosti, ako je obojite sivom. Posebno ako čekate bebu i ne želite da znate pol, sa sivom nećete pogrešiti. Obavezan je beli nameštaj.

Počinak siva

Veoma svetla, odmara oči i čini prelepu pozadinu za nameštaj intenzivnih boja, poput ovih plavih fotelja.

Srebrni saten i vrh olovke

Različite nijanse sive možete i kombinovati. U ovoj trpezariji, uparene su svetla nijansa satena i tamna nijansa grafitne olovke, u kombinciji sa belim štraftama. Priznaćete da izgleda istovremeno prijatno, opuštajuće i veselo.



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.