10 boja koje volimo da vidimo u kombinaciji sa plavim zidovima

10 boja koje volimo da vidimo u kombinaciji sa plavim zidovima

Plava je sjajna boja! Možda nije nužno vaša omiljena, možda nemate mnogo plave garderobe, ali kada se radi o dekoraciji enterijera, složićete se da je ova boja među najpoželjnijima. Jedan od bitnih razloga je što je “višekarakterna” to jest, zavisno od nijanse, može biti opuštajuća, elegantna, suptilna, sveža, moderna... Pored toga što je sama po sebi vrlo svestrana boja, plava se slaže sa mnogim drugim bojama. Upravo zbog svih ovih osobina plave, pripremili smo vam članak u kojem prikazujemo 10 boja koje se čudesno kombinuju sa plavom.

1. Žuta i plava

Od limun žute, preko srednje nijanse, do boje senfa, činjenica je da je žuta vrlo dobra kombinacija sa plavom. Poseban efekat se postiže kada žuta i plava nisu prisutne u jednakim razmerama, već je žuta, u slučaju u plavo okrečenih zidova, prisutna kroz detalje i u manjim dozama.

2. Bela i plava

Bela se slaže sa svim bojama, to smo apsolvirali, ali baš zato što se odlično uklapa u sve nijanse plave, zaslužila je da joj i u ovom blogu posvetimo par redaka. I jednu fotografiju...

3. Bakarna i plava

Mogli bismo reći da je bakarna boja neka vrsta derivata ili dalji rođak žute, s tim što je ovaj rođak malo viša klasa i ima više stila. Upravo zato, vrlo dobro se slaže sa plavim bojama, naročito kada je plava prisutna u svojim srednje tamnim ili tamnim tonovima. I u ovom slučaju važi da se najbolji efekat postiže ako je bakarna žuta prusutna kroz detalje, kao na slici ispod.

4. Koralna i plava

Koralna boja je još jedna boja koja je kao stvorena za kombinovanje sa plavim bojama. Kako čista boja korala, kao i njeni mekši tonovi koji naginju ka pastelnim, savršeni su partneri plavoj boji.

5. Braon i plava

Ako želite modernu, elegantnu i opuštajuću atmosferu u svom domu, braon i plava su savršena kombinacija. Prva boja, elegantna sama po sebi, doprinosi da isti potencijali ove druge dođu do izražaja.

6. Zelena i plava

Važno je da znamo da se skoro sve nijanse zelene odlično slažu sa plavim bojama. I jedna i druga su veoma prisutne boje u prirodi, kroz vodu, nebo, lišće, travu, pa zato i ne čudi što stvaraju savršen prostor za opuštanje, razmišljanje, meditiranje… i što bude dobre vibracije.

7. Plavozelena i plava

Kao što je slučaj sa gotovo svim bojama, kada uzimamo dve različite nijanse iste boje, one se obično dobro kombinuju jer su rođene iz iste boje, nije bitno da li primarne ili sekundarne. U ovom slučaju, a i na fotografiji ispod, to pokazuju plava i plavičasto-zelena.

8. Crvena i plava

Crvena i plava se savršeno slažu i tu spora nema. Ipak, moramo biti pažljivi, jer su u pitanju dve boje; jedna hladna - druga topla, koje imaju mnogo izražene “karaktere”, pa kako se obično dešava, kada suočite dva jaka suparnika, dođe do opasne borbe. Ali, ako ih pravilno kombinujemo, drugim rečima kada pronađemo meru, ove boje ne predstavljaju jedna drugoj suparnike, već savršene partnere. I rezultat može biti sjajan. Pogledajte sliku kako biste mogli da vidite na šta konkretno mislimo.

9. Srebrna i plava

Ako postoji boja koja u stvari i nije boja, ali koja se bolje od bilo koje druge boje slaže sa plavom, onda je to srebrna. Rezultat kombinacije ovih dveju boja je uvek i neizostavno moderna, elegantna, sofisticirana prostorija.

10. Lavanda i plava

Još jedna veličanstvena boja koja se kombinuje plavom je lavanda ili vrlo nežna lila. Ali morate biti oprezni, jer obe boje pripadnaju hladnom delu hromatskog kruga i ako se ne kombinuju dobro i prisutne su u velikim dozama, mogu napraviti prostoriju hladnom i dalekom. U dobrim razmerama kombinovane, savršeni su saveznici.



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.