10 boja koje se savrseno slazu sa petrolej plavom

10 boja koje se savrseno slazu sa petrolej plavom

Postoje boje koje odolevaju trendovima. Takav je slučaj sa petrolej plavom bojom.

Boja koja polako već godinama stiče sledbenike i postaje sve poželjnija opcija kako za krečenje zidova, tako i za sofe, nameštaj i druge dekorativne elemente.

Petrolej plava je duboko tamnoplava sa zelenkastim nijansama; lepa je, hladna, egzotična boja koja zidove čini bogatim i karakternim, dok istovremeno unosi eleganciju u nameštaj i aksesoare.

Ako volite ovu boju, verujemo da će vam se i ovaj blog svideti jer ćete u njemu pronaći 10 boja koje, kombinovane s petrolej plavom, stvaraju savršene ambijente. Ah, da, ova boja se odlično slaže i s belom koja neće biti na listi, ponajviše zato što smo navikli da sa belom nema greške.

1. Siva

Sigurna i uspešna kombinacija! Sa sivom, kao i sa belom, nećemo pogrešiti kada kombinujemo bilo koju boju, jer je ona neutralna boja bez premca. Takođe isto kao bela, siva boja predstavlja savršenu pozadinu koja ističe petrolej plavu, naglašavajući još više njene specifičnosti.

2. Boja senfa

Ako ste u potrazi za moćnom kombinacijom, petrolej plavu možete kombinovati sa senf žutom.U ovom slučaju, savetujemo vam da kombinacija bude dozirana, to jest, da dominantna peterolej plava bude razbijena akcentovanim detaljima kao što su jastuci, slike, tekstil itd.

Razlog što vam ovo savetujemo? Pa, obe boje su moćne i agresivne, pa je bolje da jedna od te dve bude u malim akcentima.

3. Roze

Jedna od lepših i jedinstvenijih kombinacija. Topla roze i hladna petrolej plava, u svom kontrastu upotpunjene, zaista stvaraju neobične ambijente. Ako se odlučite za nežnu bebi roze, slobodno se opustite i ne razmišljajte o količini njenog prisustva, ali ako za kombinovanje sa ovom plavom izaberete neku intenzivnu nijansu roze boje, onda vam savetujemo da ta roze bude prisutna samo u detaljima, to jest, kao akcentovana boja.

4.Bež

Još jedna od jsigurnijih i uspešnijih boja za kombinovanje sa petrolej plavom je bež boja.

Petrolej plava hladna boja, tako da se, u kombinaciji sa toplom bojom kao što je bež, stvara uravnotežen ambijent. Ukratko, bež ovoj plavoj daje ono što joj nedostaje: toplinu.

5. Crna

Crna je još jedna divna boja koja uvek unosi eleganciju i bezvremenost u bilo koji prostor, pa je kombinacija petrolej plave i crne istovremeno i moderna i sofisticirana.

6. Plava

Kao što možete da zamislite, paleta plavih se takođe kombinuje sa petrolej plavom, jer su članovi iste porodice, a rezultat koji daju je monohromatski ambijent sa različitim nijansama plave boje.

Budući da su u pitanju hladne boje, savetujemo vam da ambijentu dodate topli akcenat kroz drveni nameštaj, tekstil ili kroz neku od toplih bojama kojom ćete okrečiti makar jedan zid.

7.Zelena

Isti slučaj kao i sa plavom bojom. Petrolej plava je kombinacija plave i zelene boje, a zelena je takođe hladna boja sa karakteristikama vrlo sličnim plavoj. Upravo zbog toga se tako dobro kombinuju i upravo zbog toga je potrebno da unesete tople boje koje će vam pomoći da razbijete hladnoću.

8.Boja korala

Sećate se ove boje? Bila je proglašena bojom 2019.godine. Ali, nevezano za nedavne trendove, petrolej plava i boja korala su jedna od najlepših i najupečatljivijih kombinacija u hromatskom krugu. Samo, buduči da su obe specifične i pune karaktera, vodite računa da ne preterate. Drugim rečima, jedna boja mora biti prisutna samo u detaljima, a druga neka dominira. Vi birajte koja će koju ulogu preuzeti!

9.Narandžasta

Ako želite da unesete toplinu i živahnost u ambijent u kome dominira hladna petrolej plava, savetujemo vam da porazmislite o narandžastoj. Samo, i u ovom slučaju, dozirajte prisustvo, u suprotnom će biti vizuelne buke na pretek.

10.Boja zlata

Ova boja se odlično slaže sa plavim bojama, posebno tamno plavim tonovima.

Tamno plave poput petrolej plave su prirodno elegantne boje, a isto važi i za zlatne tonove, koji su povezani sa sofisticiranim i elegantnim konceptom. Dakle, normalno je da su dobar par i da prave uspešne kombinacije.

Napomena

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera, služe da daju savet o najboljem načinu kombinovanja boja i nijansi u enterijeru.
Fotografije su ilustrativnog karaktera.
Fotografije nekog lepog enterijera sa lepom bojom na zidu u tekstovima na blogu služe samo kao inspiracija.
Sama nijansa boje na zidu na fotografijama zavisi i od osvetljenja, rezolucije, štampe, monitora i drugih parametara.
Sami proizvođači boja ne daju informaciju o konkretnim nijansama na ovakvim fotografijama i prilično je teško izabrati nijansu boje na osnovu fotografije.
Drugačije vizuelno ista boja izgleda uživo na zidu nego na fotografijama iz blogova.
U ton kartama raznih proizvođača boja u našim farbarama na raspolaganju su stotine nijansi boja, pa je jedini mogući put izbor na licu mesta i okvirno vizuelno upoređivanje sa nekom sa fotografija.


Izvor: Mil Ideas



© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.