EFIKASNA SREDSTVA PROTIV VLAGE I BUĐI

STOP KONDENZ – VLAGA I BUĐ NEMAJU ŠANSU!

Pre bilo koje intervencije neophodno je dati što tačniju dijagnozu, odnosno utvrditi prave uzroke prisustva vlage, od kada je prisutna, u kojim uslovima je nastala… Stručno lice će najbrže ustanoviti koji je tip vlage u pitanju i predložiti najbolje rešenje za sanaciju problema.

01

Šta je kondenzacija?

Kondenzacija je proces koji nastaje kada vlaga iz vazduha dođe u kontakt sa hladnom površinom, kao što je prozorsko staklo ili hladan deo zida. Vodena para se pretvara u sitne kapljice vode. U zavisnosti od količine vode u vazduhu, nakupljanje kondenzacije može dovesti i do ozbiljnijih posledica, kao što je pojava buđi.

02

Šta uzrokuje kondenzaciju u mojoj kući?

Kada primetite kondenzaciju u vašem domu, prvi sledeći korak je da identifikujete uzrok. Sve aktivnosti koje omogućavaju isparavanje vode će povećati vlažnost vazduha u Vašem domu. I uobičajene dnevne aktivnosti kao što su kuvanje, tuširanje ili sušenje odeće u zatvorenom prostoru. Ove aktivnosti oslobađaju vlagu u vazduh, povećavajući nivo vlažnosti i mogućnost kondenzacije. U proseku, četvoročlana porodica proizvodi do 13 litara vodene pare dnevno na gore navedene načine. Sve to mora negde da ode. A može često da završi i kao kondenzacija na zidovima.

Neadekvatna ventilacija obično je primarni uzrok kondenzacije. Nedovoljan protok vazduha sprečava da vazduh opterećen vlagom cirkuliše i pobegne iz imanja, dozvoljavajući mu da se akumulira i povećava šanse za kondenzaciju. Područja sa lošom ventilacijom, kao što su kupatila, kuhinje i sobe sa ograničenom cirkulacijom vazduha, sklonija su problemima vezanim za kondenzaciju.

Temperaturne razlike unutar zgrade takođe mogu doprineti kondenzaciji. Kada topli, vlažni vazduh dođe u kontakt sa hladnijim površinama, kao što su loše izolovani zidovi, vazduh se brzo hladi, izazivajući kondenzaciju.

SK Cleaner - odstranite buđ

Za zdraviji život bez buđi i plesni tu je i tečni preparat sa prskalicom za dezinfekciju i uklanjanje buđi sa zidova, prozora i vrata, drveta, plastike, keramičkih pločica, delova oko lavaboa, tuš kabina, kada i dr. Koristi se u domaćinstvima, javnim i industrijskim objektima za tretiranje površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude ili životinje.

Kako se primenjuje?

Naprskati pogođena mesta sa udaljenosti od 10-15cm i ostaviti da deluje. Posle 15-20 min po potrebi isprati vodom. Ostaviti da se osuši. Nakon toga sve tretirane površine mogu biti ponovo korišćene. Ne uklanjati plesan ili buđ pre nanošenja preparata kako bi se sprečilo širenje spora. Preporučena doza: Po potrebi, u zavisnosti od površine koja se čisti i dezinfikuje. Preporuka: 0.5 lit/4m2. Cela površina koja se tretira treba da bude prekrivena tečnošću. Ako je površina mnogo zagađena ceo postupak se može ponoviti nakon 30 do 60 minuta. Pogodan je za: Malter, kamen, mermer, granit, drvo, keramiku, staklo, emajl, plastiku, akril, laminat, vinil, silikon, gumu, teflon, čelik i hrom. Nije pogodan za: Gips, aluminijum, bakar, mesing, bronzu i obojene ili lakirane drvene površine.

Uz SK Cleaner odstranjivač buđi, preporučujemo: