Prateći materijal za fasade

Prateći materijal za fasade
Saznaj više + Zatvori -
Pogledaj kao Grid List

19 Rezultata

Set Descending Direction
 1. RO Graffitshield cistilo 0.5L
  #RO3005_c
  CENA Od 2.045 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 2. JUBIZOL MREZICA 145g 50m
  #TB001006_c
  CENA Od 110 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 3. TIPL WKRET LMX 10*220 CELICNI KLIN
  #LMX10110_c
  CENA Od 0 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 4. Tipl SX Fischer
  #F507909_c
  CENA Od 5 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 5. Fischer tipl FU 8x50
  #F053268_c
  CENA Od 26 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 6. Fischer tipl Duopower 14x70 DIY
  #F535456_c
  CENA Od 7 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 7. Fischer tipl Duotec 10
  #F537258_c
  CENA Od 112 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
po strani

Kada govorimo o fasadama, uglavnom je fokus na izolaciji i malterima, međutim za izradu fasada potreban je i raznovrstan dodatni materijal. Od izolacionih pur pena i mrežica, preko okapnih lajsni i aluminijumskih profila, pa sve do zaštitnih premaza i vreća za šut. Koji god materijal za fasadu da vam je potreban, imamo ga na raspolaganju. 

Materijal za fasadu - oprema i namena

Jedan od glavnih proizvoda koji će vam trebati je izolaciona pur pena. Koristi se za lepljenje penastih polistirenskih ploča i ploča od mineralne vune. Osim toga, koristi se i za termoizolaciju novih zidanih objekata. 

Mrežice za fasadu su još jedan materijal koji ima važnu ulogu prilikom sređivanja fasade. Služe za armiranje fasada u toplotnoizolacionim sistemima. Uglavnom se upotrebljavaju kod jednoslojnog armiranja. Sa druge strane, ako su u pitanju površine koje su izložene većim opterećenjima, onda se koriste mrežice od staklenih vlakana. 

Što se tiče završnih radova, premaza i zaštita, takođe u ponudi imamo najkvalitetnije proizvode. Neki proizvodi su kombinacija staklenog granulata sa svetlucavim efektom. Imaju dekorativnu ulogu za zidne površine i otporni su na vremenske uslove. Takođe nudimo hidroizolacioni, vezivni i zaštitni lak, pogodan za kamenje, pločice i cigle. 

Treba napomenuti i izolacione boje koje su vodootporne, mogu se koristiti za unutrašnje i spoljašnje površine. Odlično prianjanju na grublje površine i izuzetno su otporne na teške vremenske uslove. 

Ne treba zaboraviti kit za zidove za popunjavanje pukotina i rupa. Imaju odličnu adheziju na betonu, cigli i malteru, te omogućavaju dobru zaštitu od UV zračenja. Takođe postoje i premazi za sanaciju pukotina koji se nanose pre farbanja. 

Ako vam je potrebna zaštita od grafita, u našoj ponudi imamo vosak koji služi kao zaštita. Biorazgradiva zaštita sa malim sadržajem rastvarača, koji ne štite samo od grafita, već i od drugih zagađivača. Vosak je odličan za površine kao što su cigla, mermer i prirodan kamen. 

Materijal za fasadu po kvadratu

Koliko ćete materijala za fasadu utrošiti zavisi tehnike koja se koristi i upotrebljenog materijala, ali minimum je svakako 10-12 evra po kvadratu ako se koristi materijal srednjeg kvaliteta i ako se koriste ploče srednje debljine. U ovu cenu nije uračunato postavljanje skele, kao ni rad majstora, već izolacione ploče, pur mena, mrežica i fasadni malter.