Prateći materijal za fasade

Prateći materijal za  fasade
Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Kada govorimo o fasadama, uglavnom je fokus na izolaciji i malterima, međutim za izradu fasada potreban je i raznovrstan dodatni materijal. Od izolacionih pur pena i mrežica, preko okapnih lajsni i aluminijumskih profila, pa sve do zaštitnih premaza i vreća za šut. Koji god materijal za fasadu da vam je potreban, imamo ga na raspolaganju. 

Materijal za fasadu - oprema i namena

Jedan od glavnih proizvoda koji će vam trebati je izolaciona pur pena. Koristi se za lepljenje penastih polistirenskih ploča i ploča od mineralne vune. Osim toga, koristi se i za termoizolaciju novih zidanih objekata. 

Mrežice za fasadu su još jedan materijal koji ima važnu ulogu prilikom sređivanja fasade. Služe za armiranje fasada u toplotnoizolacionim sistemima. Uglavnom se upotrebljavaju kod jednoslojnog armiranja. Sa druge strane, ako su u pitanju površine koje su izložene većim opterećenjima, onda se koriste mrežice od staklenih vlakana. 

Što se tiče završnih radova, premaza i zaštita, takođe u ponudi imamo najkvalitetnije proizvode. Neki proizvodi su kombinacija staklenog granulata sa svetlucavim efektom. Imaju dekorativnu ulogu za zidne površine i otporni su na vremenske uslove. Takođe nudimo hidroizolacioni, vezivni i zaštitni lak, pogodan za kamenje, pločice i cigle. 

Treba napomenuti i izolacione boje koje su vodootporne, mogu se koristiti za unutrašnje i spoljašnje površine. Odlično prianjanju na grublje površine i izuzetno su otporne na teške vremenske uslove. 

Ne treba zaboraviti kit za zidove za popunjavanje pukotina i rupa. Imaju odličnu adheziju na betonu, cigli i malteru, te omogućavaju dobru zaštitu od UV zračenja. Takođe postoje i premazi za sanaciju pukotina koji se nanose pre farbanja. 

Ako vam je potrebna zaštita od grafita, u našoj ponudi imamo vosak koji služi kao zaštita. Biorazgradiva zaštita sa malim sadržajem rastvarača, koji ne štite samo od grafita, već i od drugih zagađivača. Vosak je odličan za površine kao što su cigla, mermer i prirodan kamen. 

Materijal za fasadu po kvadratu

Koliko ćete materijala za fasadu utrošiti zavisi tehnike koja se koristi i upotrebljenog materijala, ali minimum je svakako 10-12 evra po kvadratu ako se koristi materijal srednjeg kvaliteta i ako se koriste ploče srednje debljine. U ovu cenu nije uračunato postavljanje skele, kao ni rad majstora, već izolacione ploče, pur mena, mrežica i fasadni malter.