Razređivači

Saznaj više + Zatvori -
Pogledaj kao Grid List

8 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Nitro razređivač Helios
  #42569902_c
  CENA Od 430 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 2. Razređivać No302 ER Lac
  #131056_c
  CENA Od 842 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
 3. Pentico - Nitro razređivač
  #8240_c
  CENA Od 210 RSD * PDV uračunat u cenu
  Dostupno odmah
  Besplatna isporuka
po strani

Razređivači 

Razređivači su tečnosti koje se koriste za razređivanje boja, lakova i drugih premaza. U našoj ponudi možete da pronađete razređivače različitih vrsta u zavisnosti od vrste boje ili laka za koje se koriste. Razređivači su neophodni za čišćenje alata, uklanjanje starih premaza i odmašćivanje površina, pripremajući ih za dalji rad.

Važno je pažljivo dozirati i mešati razređivače sa bojama i lakovima kako biste postigli optimalne rezultate i izbegli greške i nezgode. Preporučljivo je slediti uputstva proizvođača boje ili laka i dodavati razređivač u malim količinama kako biste izbegli prekomerno razređivanje.

Naš asortiman obuhvata različite vrste razređivača:

Uljani razređivači - koriste se za razređivanje boja i lakova na uljnoj osnovi. Pored toga što olakšavaju razređivanje boje, uljani razređivači se takođe koriste za odmašćivanje površina, čime se pripremaju za nanošenje premaza. Takođe su izuzetno korisni za čišćenje alatki kao što su četke, valjci, pištolji i drugi pribor za farbanje.

Nitro razređivači - koriste se za razređivanje nitro boja i lakova. Takođe se koriste za čišćenje alata, uklanjanje starih premaza i odmašćivanje površina. Ono što ih razlikuje od uljanih razređivača jeste to što su uljani razređivači na bazi terpentina ili mineralnih ulja, dok su nitro razređivači na bazi acetona ili metil acetata. Uljani razređivači su manje zapaljivi i sporije se suše, za razliku od nitro razređivača koji su zapaljivi, imaju jak miris i brzo se suše.

Pored ovih vrsta, možete pronaći i druge vrste razređivača, kao što su akrilni razređivači, koji se koriste za razređivanje akrilnih boja i lakova za unutrašnje i spoljne radove, sintetički razređivači, koji su namenjeni za razređivanje sintetičkih boja i lakova na bazi ulja ili smola, te vodeni razređivači, koji se koriste za razređivanje disperzijskih boja i lakova na bazi vode, a imaju manji uticaj na životnu sredinu i zdravlje.