Razređivači

Pogledaj kao Grid List

1 Rezultat

Set Descending Direction
  1. Tessarol uljani razređivač Helios

    Tessarol uljani razređivač Helios

    Od: 350,00 RSD
    Nijansa ili pakovanje
po strani

Razređivači 

Razređivači su tečnosti koje se koriste za razređivanje boja, lakova i drugih premaza. U našoj ponudi možete da pronađete razređivače različitih vrsta u zavisnosti od vrste boje ili laka za koje se koriste. Razređivači su neophodni za čišćenje alata, uklanjanje starih premaza i odmašćivanje površina, pripremajući ih za dalji rad.

Važno je pažljivo dozirati i mešati razređivače sa bojama i lakovima kako biste postigli optimalne rezultate i izbegli greške i nezgode. Preporučljivo je slediti uputstva proizvođača boje ili laka i dodavati razređivač u malim količinama kako biste izbegli prekomerno razređivanje.

Naš asortiman obuhvata različite vrste razređivača:

Uljani razređivači - koriste se za razređivanje boja i lakova na uljnoj osnovi. Pored toga što olakšavaju razređivanje boje, uljani razređivači se takođe koriste za odmašćivanje površina, čime se pripremaju za nanošenje premaza. Takođe su izuzetno korisni za čišćenje alatki kao što su četke, valjci, pištolji i drugi pribor za farbanje.

Nitro razređivači - koriste se za razređivanje nitro boja i lakova. Takođe se koriste za čišćenje alata, uklanjanje starih premaza i odmašćivanje površina. Ono što ih razlikuje od uljanih razređivača jeste to što su uljani razređivači na bazi terpentina ili mineralnih ulja, dok su nitro razređivači na bazi acetona ili metil acetata. Uljani razređivači su manje zapaljivi i sporije se suše, za razliku od nitro razređivača koji su zapaljivi, imaju jak miris i brzo se suše.

Pored ovih vrsta, možete pronaći i druge vrste razređivača, kao što su akrilni razređivači, koji se koriste za razređivanje akrilnih boja i lakova za unutrašnje i spoljne radove, sintetički razređivači, koji su namenjeni za razređivanje sintetičkih boja i lakova na bazi ulja ili smola, te vodeni razređivači, koji se koriste za razređivanje disperzijskih boja i lakova na bazi vode, a imaju manji uticaj na životnu sredinu i zdravlje.

© ROMA Company 2023. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.