Ručice za valjke

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Ručice za valjke

Ručice za valjke prodaju se odvojeno od valjaka, jer većini majstora nije potrebna nova ručica svaki put kada kupuju valjak i jer za isti valjak nekada mogu biti potrebne razlilčite ručice, pogotovu po pitanju dužine. Na svaku ručicu može se postaviti valjak tačno određene dužine, a iako je u praksi moguće postaviti malo duži ili kraći valjak to će najčešće dovesti do grešaka tokom farbanja. Oblik drške može biti standardan ili ergonomski, a neke drške poseduju i dodatak koji fiksira valjak i smanjuje curenje. 

Kod većine ručica drška je iste dužine ili kraća od tela ručice, ali postoje i ručice koje se skoro u celoj svojoj dužini sastoje od drške, tako da je ukupna dužina veoma mala, čime se omogućava farbanje ili lakiranje iz neposredne blizine. 

Kada je u pitanju materijal drške, danas je to gotovo u 100% slučajeva plastika. 

Ručice za valjke su obično prilagođene dešnjacima ili su prilagođene za obe ruke, sa različitim debljinama drške. Mnoge ručice mogu se produžiti postavljanjem dodataka, po potrebi i za preko metar. Neke kvalitetnije ručke, kao što su Anza ručice za valjke, sadrže posebne ležaje, koji omogućavaju precizno fiksiranje valjaka istog proizvođača. Kada je valjak tako fiksiran daleko su manje šanse za kočenje ili proklizavanje, a šanse da valjak spadne sa ručice, čak i ako se snažno otrese, ne postoje.