Krep trake

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Krep trake su postale nezaobilazne svakodnevnim i profesionalnim aktivnostima zahvaljujući svojoj svestranosti i pouzdanosti. Bilo da se boje zidovi, metal ili druge površine i drugi različiti projekti koji zahtevaju zaštitu površine, ove trake pružaju preciznost i kvalitet koji je potreban. Krep trake se najčešće izrađuju od papira, ali mogu biti i od tkanine ili PVC-a.

Krep traka

Krep traka mora u isto vreme odlično prijanjati na površinu na kojoj se koristi, ali se istovremeno lako uklanjati, bez oštećenja farbe i ostavljanja tragova. Zbog toga su vremenom proizvođači počeli da plasiraju krep trake za različite materijale, pa se tako pored standarnih krep traka za unutrašnje zidove danas mogu nabaviti posebne krep traka za farbanje automobila, krep trake za fasade, krep trake PVC prozore i vrata, kao i posebno snažne krep trake, koje se uglavnom koriste na mestima na kojima je teže naknadno se vratiti i ponovo postaviti krep traku. Krep trake otporne na visoke temperature mogu se koristiti u komorama za farbanje. Za dekorativne radove moguće je koristiti i krep trake ekstremno male širine, od svega nekoliko milimetara.

Još jedna specifična vrsta traka su one koje su namenje prelazima između dve boje ili dve tehnike gde nema tolerancija za mala odstupanja kao kod klasičnog odvajanja bele boje od tonirane boje na unutrašnjim zidovima. Ove trake za precizne ivice omogućavaju postavljanje i u nepravilnim, krivim linijama, a garantuju lako odlepljivanje tokom dugog perioda i odbijanje bilo kakvog mešanja boja kroz traku.

Traka za krečenje

Najbolje trake za krečenje su one koji koriste lepak od prirodnog kaučuka, budući da takav lepak uopšte ne reaguje sa farbom, bilo starom ili novom. Preporučuje se da se traka ukloni u roku od 72 sata od postavljanja, što je obično i vreme koliko je potrebno da nova farba postane potpuno suva, mada tokom leta farba može biti suva i daleko brže. Traka za krečenje se najlakše koristi upravo kada su temperature nešto više, jer je moguće prvo naneti novu boju preko koje će biti postavljena traka i zatim farbati niže nivoe, uz odvajanje krep trakom. Traka za krečenje može se nabaviti u raznim širinama, a najpopularnije su 25mm, 30mm 30mm, 33mm, 46mm i 48mm.