Četke

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Četke

U asortimanu kompanije Roma pronaći ćete četke za sve metode farbanja i lakiranja, kao i za pripremne radove. Dostupno je preko 30 različitih tipova četki, pri čemu su mnoge četke dostupne u više dimenzija. 

Četka za krečenje  

Najveće su silverpen četke koje su otporne na rastvarače i prajmere, zatim četke za plafon, kojima možete naneti boju iz jednog prolaska bez curenja i pritom popuniti sve male neravnine, kao i četke za krečenje krečom. Među četkama srednje veličine su brojne HD četke, zatim ravne četke, okrugle četke za farbanje i lakiranje, kao i druge četke različitog sastava, od vrlo gustih četaka za ivice i četaka za lakove, do laganih modela opšte namene. Deo četaka može se koristiti samo za akrilne boje, dok se deo može koristiti i za akrilne i za uljane boje. Cena četke za krečenje najviše zavisi od njene širine, tako da je četka širine 3cm oko tri puta povoljnija od četke širine 10cm. 

Specijalne četke

Među četkama sa specifičnom namenom jedna od najtraženih je četka za radijator, koja omogućava farbanje teško dostupnih unutrašnjih strana rebara. Ove četke mogu biti ravne ili zakrivljene, najčešće sa nešto dužim drškama. Četka za tapete koristi se da se tapete posle lepljenja poravnaju, a u ponudi su i četke za slikanje, koje su namenjene slikanju na velikim formatima, npr. oslikavanju zidova. Metalne četke koriste se za skidanje stare farbe, najčešće sa drveta i metala, a ovoj grupi pripada i specijalna čelična četka presvučene mesingom namenjena skidanju boje sa metala. Taj tip četke neće nikada zavarničiti, što je posebno važno u pogonima u kojima postoji opasnost od požara.

Pored četki u našem asortimanu možete da pronađete sav nephodan molerski pribor koji obuhvata: trake, teleskope, ravnjače, špahle, gleterice....