Lepkovi za parket

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Kako odabrati pravi lepak za parket?

Lepak za parket je materijal koji služi za spajanje drvenih parketnih podova sa podlogom. Lepak za parket mora biti jak, izdržljiv i elastičan, kako bi podneo opterećenje i promene koje nastaju usled vlage, temperature i habanja. Lepak za parket se bira u skladu sa vrstom drveta, podloge i uslovima ugradnje.

Postoje tri osnovne vrste lepka za parket:

  • Disperzivni lepkovi - najčešća vrsta lepkova, ovi sintetički lepkovi koji su dobri za klasični parket i laminat, mogu se koristiti i na betonu, ali polako izlaze iz upotrebe jer iz menjaju proizvodi koji su ekološki prihvatljiviji.
  • Poliuretanski lepkovi - To su lepkovi na bazi polimera koji su pogodni za sve vrste parketa, a mogu biti jednokomponentni ili dvokomponentni. Jedan od popularnih tipova su eposki poliuretanski lepkovi.
  • Elastični lepkovi - To su lepkovi od sintetičkih komponenti koji su elastični i kompenzuju naprezanja u podu. Dobri su za veće dimenzije parketa, jer kompenzuju pomeranja. Takođe mogu biti jednokomponentni ili dvokomponentni.


Takođe, lepkovi mogu imati jednu ili dve komponente:

  • Jednokomponentni lepak - Ovaj lepak je spreman za upotrebu, lako se nanosi i ne sadrži rastvarače. Pogodan je za lepljenje mozaičnog, lamelnog i klasičnog parketa. Ovaj lepak nema rastvarača i ne ispušta štetne isparenja.
  • Dvokomponentni lepak - Ovaj lepak se sastoji od dve komponente koje se mešaju pre upotrebe. Ovaj lepak je jači, otporniji i brže se suši od jednokomponentnog lepka. Pogodan je za lepljenje dvoslojnog, troslojnog i bambusovog parketa. 

Ukoliko tražite kvalitetan lepak za parket, Roma ima rešenje za svaki projekat. U našoj ponudi izdvajaju se proizvodi kompanije  Maxima, koja osim lepkova nudi i prajmere koji se koriste sa lepkom za parket.

MAXIKOL PU 610 je visokokvalitetni, dvokomponentni poliuretanski lepak koji se koristi za lepljenje svih vrsta parketa, drvenih podnih obloga i laminata. Može se nanositi na upijajuće i neupijajuće površine, i pogodan je za upotrebu u sistemima sa podnim grejanjem.

MAXIKOL PU Primer je jednokomponentni prajmer za estrihe i podno grejanje. Ovaj prajmer je jak, fleksibilan i otporan na vlagu i hemikalije. Dobro se lepi na razne podloge i priprema ih za lepljenje sa MAXIKOL PU lepkovima. Lako se nanosi i brzo suši.

MAXIKOL KP Maxima je dvokomponentni lepak za parket, drvo i laminat. Ovaj lepak je jak, fleksibilan i otporan na vlagu i hemikalije. Odlično se lepi na razne podloge, uključujući i one sa podnim grejanjem. Lako se nanosi i brzo suši.