Lepkovi za parket

Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

3 Rezultata

Set Descending Direction
 1. Maxikol KP Maxima

  Maxikol KP Maxima

  Od: 320,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Kako odabrati pravi lepak za parket?

Lepak za parket je materijal koji služi za spajanje drvenih parketnih podova sa podlogom. Lepak za parket mora biti jak, izdržljiv i elastičan, kako bi podneo opterećenje i promene koje nastaju usled vlage, temperature i habanja. Lepak za parket se bira u skladu sa vrstom drveta, podloge i uslovima ugradnje.

Postoje tri osnovne vrste lepka za parket:

 • Disperzivni lepkovi - najčešća vrsta lepkova, ovi sintetički lepkovi koji su dobri za klasični parket i laminat, mogu se koristiti i na betonu, ali polako izlaze iz upotrebe jer iz menjaju proizvodi koji su ekološki prihvatljiviji.
 • Poliuretanski lepkovi - To su lepkovi na bazi polimera koji su pogodni za sve vrste parketa, a mogu biti jednokomponentni ili dvokomponentni. Jedan od popularnih tipova su eposki poliuretanski lepkovi.
 • Elastični lepkovi - To su lepkovi od sintetičkih komponenti koji su elastični i kompenzuju naprezanja u podu. Dobri su za veće dimenzije parketa, jer kompenzuju pomeranja. Takođe mogu biti jednokomponentni ili dvokomponentni.


Takođe, lepkovi mogu imati jednu ili dve komponente:

 • Jednokomponentni lepak - Ovaj lepak je spreman za upotrebu, lako se nanosi i ne sadrži rastvarače. Pogodan je za lepljenje mozaičnog, lamelnog i klasičnog parketa. Ovaj lepak nema rastvarača i ne ispušta štetne isparenja.
 • Dvokomponentni lepak - Ovaj lepak se sastoji od dve komponente koje se mešaju pre upotrebe. Ovaj lepak je jači, otporniji i brže se suši od jednokomponentnog lepka. Pogodan je za lepljenje dvoslojnog, troslojnog i bambusovog parketa. 

Ukoliko tražite kvalitetan lepak za parket, Roma ima rešenje za svaki projekat. U našoj ponudi izdvajaju se proizvodi kompanije  Maxima, koja osim lepkova nudi i prajmere koji se koriste sa lepkom za parket.

MAXIKOL PU 610 je visokokvalitetni, dvokomponentni poliuretanski lepak koji se koristi za lepljenje svih vrsta parketa, drvenih podnih obloga i laminata. Može se nanositi na upijajuće i neupijajuće površine, i pogodan je za upotrebu u sistemima sa podnim grejanjem.

MAXIKOL PU Primer je jednokomponentni prajmer za estrihe i podno grejanje. Ovaj prajmer je jak, fleksibilan i otporan na vlagu i hemikalije. Dobro se lepi na razne podloge i priprema ih za lepljenje sa MAXIKOL PU lepkovima. Lako se nanosi i brzo suši.

MAXIKOL KP Maxima je dvokomponentni lepak za parket, drvo i laminat. Ovaj lepak je jak, fleksibilan i otporan na vlagu i hemikalije. Odlično se lepi na razne podloge, uključujući i one sa podnim grejanjem. Lako se nanosi i brzo suši.

© ROMA Company 2023. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.