Premazi protiv buđi

+ Saznaj više - Zatvori
Filteri
Filteri
Cena
Pogledaj kao Grid List

5 Rezultata

Set Descending Direction
 1. PERMA WHITE(protiv budji)1lit

  PERMA WHITE(protiv budji)1lit

  Od 2.790,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
 2. Maxima Maxicid - Premaz protiv buđi

  Maxima Maxicid - Premaz protiv buđi

  Od: 210,00 RSD
  Nijansa ili pakovanje
po strani

Prevencija buđi na zidovima: Izbor i primena premaza protiv vlage

Premaz za zidove protiv vlage i buđi namenjen je za upotrebu u stanovima i zajedničkim prostorijama, kao što su vešarnice i hodnici, na kojima se često pojavljuje buđ. Buđ se širi izuzetno brzo ako spore iz vazduha nađu dobru lokaciju, međutim ako se spreči razvoj buđi korišćenjem preventivnih mera, zid će ostati postpuno beo, odnosno buđi neće biti manje ili će se sporije širiti, već se buđ uopšte neće pojaviti. 

Saznajte više o premazima koji štite zidove od vlage i sprečavaju pojavu buđi u stanovima i drugim prostorijama

U ponudi su dva tipa premaza protiv buđi:

 • Premaz za zidove protiv vlage sprečava pojavu buđi tako što onemogućava zadržavanje vlage na zidu. Buđ se pojavljuje na mestima koja su vlažna, najčešće zbog kombinacije loše izolacije sa spoljne strane i kondenzacije sa unutrašnje strane, pri čemu se neće pojaviti ako se nivo vlage smanji čak i za samo 20%. Premaz protiv vlage ovog tipa sadrži čestice koje čine deo zida na koji su nanesene toplijim, tako da se vlaga iz prostorije kondenzuje na drugim mestima. Međutim, te druge lokacije u prostoriji nisu već vlažne, jer nisu na spoljnim zidovima i tako neće doći do formiranja buđi bilo gde u prostoriji. Najšire korišćeni premaz protiv vlage je Stopkondenz termopremaz.
 • Premazi koji sadrže biocide uništavaju spore buđi čim ih strujanja vazduha nanesu na zid, tako da zid ostaje uvek beo, bez obzira na druge faktore kao što su temperatura, vlažnost i izolacija. Premaz protiv buđi sa biocidima je blago toksičan, tako da je potrebno prvo ukloniti hranu iz prostorije i koristiti zaštitnu opremu. Boje protiv buđi sa biocidima su nešto skuplje od premaza sa termočesticama, ali imaju jednu dodatnu prednost, a to je da su otporne na pucanje, a pucanje farbe je upravo česta pojava na vlažnim mestima. Najpoznatije premaz protiv buđi koji koristi ovaj pristup je Permawhite.

Oba premaza nanose se na površinu sa koje je uklonjena buđ (bilo varikinom ili nekim od specijalnih sredstava), ili na kojima je sastrugan sloj farbe koji je sadržao buđ. Takođe, preko oba premaza može se naneti i bilo koja druga boja, odnosno ova sredstva se ne nijansiraju. Premaz protiv buđi nanosi se izuzetno lako i nije toksičan, tako da je moguće aplicirati ga u kuhinjama i ostavama bez obaveznog pražnjenja prostorije. 

U praksi ponekad bolje rezultate postiže Stopkondez, a ponekad Permawhite. U kritičnim situacijama najbolje je prvo probati Stopkondenz, jer kada se nanese u tri sloja (može se razblažiti vodom), on gotovo uvek spreči buduću pojavu buđi, dok je Permawhite bolji za veće površine, jer ima veću pokrivnu moć. Zbog toga se Permawhite često koristi kao boja za kompletan gornji deo kupatila, ostave i druge prostorije gde postoji rizik od pojave buđi, dok se Stopkondenz koristi za odabrane lokacije na kojima je buđ intenzivna. Oba sredstva veoma se brzo suše i posle dva sata od nanošenja prvog sloja moguće je naneti drugi sloj. 

© ROMA Company 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web.