Montažni lepkovi

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Montažni lepak - univerzalni lepak za sve namene

Montažni lepak je jedan od veoma korisnih dodataka koje je savremena hemijska industrija stavila na raspolaganje amaterima i profesionalcima, uz izuzetno široko polje upotrebe. Montažni kit izgleda i nanosi se kao silikon, ali ima bolju moć lepljenja od silikona i mogu se koristiti na većem broju podloga i za lepljenje više tipova materijala. Montažni lepkovi su uglavnom univerzalni i lepe sve od drveta, preko stiropora do plastike. Većina može da se koristi i na vlažnim površinama, ali kada se stvrdnu ne propuštaju vodu. Uglavnom se viškovi veoma lako čiste, odnosno ne postoji opasnost od zadržavanja lepka na površinama na kojim ga ne želimo. 

Deo montažnih lepkova namenjen je samo za mala opterećenja, kao što su lepljenje prozorskih pragova, lajsni, dovrataka i slično, međutim može se nabaviti i montažni lepak koji ima solidne noseće karakteristike, od oko 350kg po kvadratom metru, što znači da lepak nanesen u dužini od metar i visini od 5cm može da ponese elemenat od 15 kilograma, što nije zanemarljivo. Montažni kit može se koristiti i za popunjavanje otvora i diletacija, posebno jer je vodonepropusan i što se može prilagođavati pomeranjima na objektu, što je i razlog zašto je dobar za popunjavanje osetljivih diletacija, kao što je slučaj na krovovima. Montažni lepak kreiran je tako da nije potreban veoma jak pritisak tokom dužeg vremena da bi mogao da deluje, već je samo potrebno fiksirati predmet koji se lepi i posle oko 10 minuta lepak će potpuno očvrsnuti. 

Pored montažnih lepkova, u ovoj sekciji nalaze se i Sikaflex jednokomponentne zaptivne mase, koje se koriste u građevinarstvu. One očvršćavaju u dodiru sa vlagom, tako da se mogu koristiti na otvorenom.