Lazurni premazi za drvo

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Roma premazi za drvo - za dugotrajnu zaštitu i sjajne rezultate

Premazi za drvo su esencijalni za održavanje i zaštitu drvenih površina od vremenskih uslova, UV zraka i drugih spoljnih faktora koji mogu da oštete i unište drvo. Ovi premazi pomažu u očuvanju lepote i dugotrajnosti drvenih površina, a takođe mogu da poboljšaju njihov izgled i teksturu.

Postoji nekoliko različitih vrsta premaza za drvo koje se koriste za različite namene. Boje za drvo se koriste za davanje boje i tonova drvenim površinama, dok se lakovi za drvo koriste za davanje sjaja i zaštitu od ogrebotina i fleka. Takođe postoje i impregnacioni premazi koji se koriste za produbljivanje boje drveta i sprečavanje truljenja i gljivica. Ukoliko želite da vaše drvene površine sadrže prirodan izgled drveta bez menjanja boje drveta možete koristi lazure. Lazura je dekorativni premaz za zaštitu drveta koji je transparentan i sadrži male količine pigmenta. On stvara tanak film na drvetu koji ističe prirodnu teksturu drvene površine i u isto vreme štiti drvo od uticaja vremenskih uslova. 

U asortimanu kompanije Roma pronaći ćete kvalitetne premaze poznatih proizvođača, kao i upustvo za njihovu upotrebu.

Odaberite najbolje lazurne premaze za svoje drvene površine

Lazurni premazi za drvo su vrsta premaza koja se koristi za zaštitu i dekoraciju drvenih površina. Ovi premazi su idealni za upotrebu na prozorima, vratima, ogradama, lamperiji i drugim drvenim predmetima u enterijeru i eksterijeru. Oni štite drvo od vode i atmosferskih uticaja, a istovremeno daju željene estetske karakteristike.

Tankoslojni lazurni transparentni premaz bez laka je jedan od najčešće korišćenih lazurnih premaza za drvo. On je dizajniran za intenzivnu dubinsku zaštitu drveta i ima veliku količinu pigmenta, što ga čini idealnim za nijansiranje drveta. Ovaj premaz sadrži tečni sastojak koji mu omogućava duboko prodiranje u strukturu drveta.

Ovaj premaz možete koristiti samostalno, a preporučuje se nanošenje 1-2 sloja u enterijeru i 2-3 sloja u eksterijeru. Ukoliko želite da nijansirate drvo, može se naneti i više slojeva od preporučene količine, a svaki novi sloj će intenzivirati nijansu drveta uz minimalni gubitak transparentnosti. Ovaj premaz se može naneti četkom, krznenim valjkom ili špricem.

Lak lazura za drvo je takođe popularan i napravljen na bazi sintetičkih smola, svetlo stabilnih pigmenata, fungicidno-insekticidnih aditiva i odgovarajućih rastvarača. Koristi se za dekorativnu zaštitu drveta i njegovo nijansiranje, a odlikuju se pojačanim sjajem jer sadrže lak. Međutim, zbog velikog učešća smole, ovaj premaz nema mogućnost da prati kretanje drveta koje se širi i skuplja pod uticajem atmosferskih uslova, pa se preporučuje za upotrebu u enterijeru. U enterijeru se preporučuje nanošenje 1-2 sloja, a u eksterijeru 2-3 sloja. Ukoliko se nanese više slojeva od preporučene količine, dolazi do gubitka transparentnosti, što znači da će tekstura i godovi drveta biti slabije vidljivi.

U Roma ponudi možete pronaći različite vrste lazura za drvo različitih proizvođa i po povoljnim cenama.

Sandolin za drvo: Brza i dugotrajna zaštita za sve vrste drveta

Sandolin za drvo je proizvod koji je veoma popularan među ljudima koji vole da održavaju svoje bašte ili uređuju svoj dom. Ovaj proizvod je odličan izbor za sve vrste drveta, jer pruža brzu i dugotrajnu zaštitu.

Jedna od najpoznatijih vrsta Sandolina za drvo je Sadolin Extra. Ova debeloslojna lazura za drvo ima za cilj da održi svilenkasti sjaj drveta i da ga efikasno štiti od loših vremenskih uslova. Ovaj proizvod je posebno koristan za drvene delove koji su izloženi jakim vremenskim uticajima, kao što su terase ili baštenski nameštaj. 

Druga vrsta Sandolina za drvo koja se često koristi je Sadolin Classic. Ova tankoslojna lazura za zaštitu drveta pruža efikasnu zaštitu protiv plesni, gljivica i UV zračenja. Naglašava prirodan izgled drveta i čuva ga od oštećenja. 

Sandolin za drvo je veoma jednostavan za nanošenje, a nakon što se nanese, pruža dugotrajnu zaštitu.