Akrilne i vodene boje za drvo

Saznaj više + Zatvori -
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

 

Visokokvalitetne akrilne boje za drvo za savršen izgled vašeg drvenog nameštaja

Akrilne boje za drvo su formulirane od akrilnih smola koje se rastvaraju u vodi ili organskim rastvaračima. One su trajne, brzo se suše, otporne na UV zrake i vodu, te imaju bolju otpornost na habanje u odnosu na vodene boje. Akrilne boje se nanose u jednom sloju, a preko njih se ne mora nanositi lak. Akrilne boje za drvo su nezamenljive kada je u pitanju farbanje drvenog nameštaja. Bilo da želite da osvežite stari komad nameštaja ili farbate novi, u zavisnosti od materijala koji je korišćen pri izradi, trebaće vam kvalitetna boja za drvo. 

Premaz je ekološki, nema neprijatnih mirisa, a razređuje se putem vode. Odlikuje se elastičnošću, brzim sušenjem, dobrom pokrivnošću i fleksibilnošću. Otporan je na habanje i atmosferske uslove, pa je idealan za zaštitu i dekoraciju drvenih i metalnih površina u enterijeru i eksterijeru. Pre upotrebe, potrebno ga je homogenizovati mešanjem.

Ove boje nisu namenjene samo za farbanje drvenih površina. Postoje različite namene, pa tako postoje akrilne boje za medijapan, akrilne boje za ivericu i druge varijacije namenjene za određene podloge. Mogu se koristiti na velikom broju podloga kao što su karton, gips, platno, drvo, malter, beton i drugo.

U našem asortimanu možete pronaći visokokvalitetne boje za drvo poznatih proizvođača po veoma pristupačnoj ceni.

Budite profesionalac u svom domu - farba za drvo na vodenoj bazi sa sve namene 

Vodene boje za drvo, s druge strane, su boje na bazi vode koje su manje trajne i nisu toliko otporne na vodu i UV zrake kao akrilne boje. One se obično nanose u nekoliko slojeva i zahtijevaju nanošenje laka nakon sušenja. Vodene boje su prijateljskije za okoliš i manje štetne za zdravlje od akrilnih boja, jer sadrže manje toksičnih kemikalija.

Farba za drvo na vodenoj bazi je sve popularniji izbor premaza za profesionalce i amatere koji žele da očuvaju svoje drvene površine na najbolji način. Ovaj proizvod je idealan za zaštitu nameštaja, dečijih igračaka, nadstrešnica, ograda i drugih površina od drveta koje zahtevaju dugotrajnu i pouzdanu zaštitu.

Jedna od najvećih prednosti ove boje je što omogućava disanje drveta, što znači da drvo može da diše i da se ne zadržava vlaga u njemu, što može dovesti do pucanja i propadanja drveta. Takođe, vodena boja za drvo blokira tanin i druge u vodi rastvorljive supstance koje mogu oštetiti površinu drveta, a  ujedno pruža dugotrajnu zaštitu od štetočina.

Boja za drvo na vodenoj bazi je jednostavna za korišćenje i ne ostavlja neprijatne mirise prilikom upotrebe. Zbog izuzetno brzog sušenja, u jednom danu je moguće naneti sve potrebne slojeve. Već pri prvom nanosu možete da postigneteodličnu pokrivenost, što omogućava brzo i efikasno farbanje.

Ovaj proizvod je prilagođen za amatere, što znači da ga mogu koristiti i osobe koje se prvi put susreću sa farbanjem i zaštitom drvenih površina. Boja se razređuje isključivo vodom, a nakon farbanja alat je potrebno samo isprati mlakom vodom i možete ponovo koristiti sledeći put. Svi naši proizvodi su bezbedni za okolinu i korisnika, kvalitetni jer ne žute vremenom, a u našim prodavnicama možete tonirati boju u svim nijansama. 

Takođe, u našem asortimanu možete da pronađete i kvalitetne premaze za drvo, lakove za drvo i boje za drvo.